Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (30 Mayıs 2022): Altılı masa adayını ne zaman açıklayacak? | Yedi saatlik toplantıdan ne çıktı?

Editör: Egemen Gök

Altı siyasî parti lideri dördüncü kez bir araya geldi. Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde yapılan yemekli toplantının ardından iki ortak açıklama yayımlandı. Altı lider, 10 ilkeden oluşan bir metin açıklayarak bu ilkelere bağlı kalacaklarını taahhüt etti.

Koronavirüse karşı alınan önemli tedbirlerden biri olan maske takma zorunluluğu iki yılı aşkın süredir hayatımızdaydı. Vaka sayıları arka arkaya üç gün binin altında kaldı ve toplu taşımada maske takma zorunluluğu da kalkmış oldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye’ye bir askeri operasyon düzenlenebileceğinin sinyalini vermesinin ardından Arap basını, bu operasyonun belirsiz bir tarihe ertelendiğini iddia etti.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ile altılı masadan gelen açıklamaları ve dün gece yaşananları, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Somer ile altılı masadan çıkan kararların siyasi anlamını konuşacağız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.