Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Suriye operasyonu ertelendi, asıl hedef Kobani ve Tel Rıfat

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye’ye bir askeri operasyon düzenlenebileceğinin sinyalini vermesinin ardından Arap basını, bu operasyonun belirsiz bir tarihe ertelendiğini iddia etti. Al Arabiya’nın haberine göre Türk yetkililer, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu komutanlarıyla gerçekleştirdiği bir toplantı sonrası bu kararı aldı. Suriye’deki muhalif gruplar ise olası bir operasyonda Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) katılmaya hazır olduklarını belirtiyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyine yeni bir harekât düzenlemeyi planladıklarını açıklamasının ardından Arap basını, bu harekâtın ertelendiğini iddia etti.

Suudi Arabistan haber kanalı Al Arabiya‘nın gündeme getirdiği iddiaya göre Türk yetkililer, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu komutanlarıyla gerçekleştirdikleri toplantıdan sonra harekâtın ertelenmesine karar verdi. Toplantının Türkiye sınırına yakın Türkmen köyü Havar Kilis’te gerçekleştirildiği iddia edildi.

İzleyin: Suriye’ye operasyon olacak mı? Operasyon nerelere yapılabilir? Türkiye, operasyonla neyi amaçlıyor?

Suriye ordusuna karşı silahlanan İdlib merkezli grupların kontrolündeki bazı medya organları da bu iddiaları gündeme getirdi. İdlib Post’un Twitter hesabından paylaştığı gönderilerde de Havar Kilis’te yapılan bir toplantının ardından harekâtın belirsiz bir tarihe ertelendiği belirtildi.  

Suriye’ye olası bir operasyonun iki ana hedefinin Kobani ve Tel Rıfat olduğu söyleniyor. Kobani’nin ve Tel Rıfat’ın TSK tarafından ele geçirilmesinin Türkiye’nin şu anda kontrol ettiği Cerablus ve Tel Abyad kasabalarını birbirine bağlaması açısında stratejik öneme sahip olduğu belirtiliyor.

Kaynak: BBC Türkçe

Suriye’deki muhalif gruplar, Türk ordusuna katılmaya hazırlanıyor

Suriye’deki silahlı muhalif gruplar, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde operasyon başlatmasının ardından, Suriye’deki TSK birliklerine katılmaya hazır olduklarını belirtti.

Suriyeli muhalif komutan Abdul Salam Abdul Razak, Suriye’nin kuzeyinde YPG tehdidine karşı Suriyeli muhalif grupların tutumunu “Burada, binlerce savaşçı Türk birliklerine katılmaya hazır bekliyor” diyerek dile getirdi.

TSK’nın Suriye’nin kuzeyinde YPG’nin kontrolünde olan bölgelere harekât başlatmasından sonra muhalif grupların komutanlarına YPG’ye karşı sert tavır alması için emir verildiği belirtiliyor.

İzleyin: Suriye’ye operasyon ihtimali | Erdoğan bu hamle ile neyi hedefliyor?

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta Suriye’nin kuzeyinde yeni bir askeri operasyon düzenleyebileceklerinin sinyalini vermişti. “Bir gece ansızın tepelerine ineriz” diyen Erdoğan, YPG kontrolündeki bölgelerden gelen terör tehditlerine karşı bu operasyonun gerekli olduğunun altını çizmişti.

Kaynak: Al Arabiya, Reuters

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.