Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selim Kuneralp ve Senem Görür ile Kordiplomatik (18): Küresel gıda krizi kapıda | Türkiye, Ukrayna’dan “tahıl koridoru” açabilir mi?

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş devam ederken, savaşın belki de hiç konuşmadığımız tarafı gündeme gelmeye başladı: Küresel gıda krizi. Rusya, savaşın başından bu yana Ukrayna’nın Karadeniz’e açılan limanlarını ablukaya almış durumda. Bu abluka, Ukrayna limanlarında biriken 20 milyon ton tahılın Avrupa ülkelerine ulaşmasını engelliyor. Batı ülkeleri bu ablukanın kaldırılması için birtakım formüller ararken, Moskova ise “yaptırımların kaldırılmasını” bir şart olarak öne sürüyor.

Peki Ukrayna’da biriken tahılların dünyaya tedariki nasıl sağlanacak? Türkiye’ye bu konuda bir görev düşecek mi? Birleşmiş Milletler bu konuda nasıl bir görev üstlenmeli? Daha önce buna benzer bir kriz yaşandı mı?

Kordiplomatik’te Senem Görür, emekli Büyükelçi Selim Kuneralp ve Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Güvenç değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.