Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Euro Bölgesi’nde rekor enflasyon

Avrupa İstatistik Ofisi, Euro Bölgesi’ndeki enflasyonun mayıs ayında yıllık yüzde 8,1 ile son yedi ayın rekorunu kırdığını açıkladı.

Avrupa İstatistik Ofisi’nin bugün (31 Mayıs) açıklanan öncü verilerine göre, Euro Bölgesi’nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayıs ayında yıllık yüzde 8,1 olarak kaydedildi. Böylece enflasyon yedi ay üst üste rekor kırdı.

İtalya’da enflasyon yüzde 7,3 olarak kayıtlara geçerken Fransa’da enflasyon yüzde 5,4’ten yüzde 5,8’e yükseldi. Almanya’da yüzde 8,7’ye ulaşan enflasyon, İspanya’da yüzde 8,5’i buldu.

Euro Bölgesi’ndeki enflasyon, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından artış gösterdi. İşgali takiben enerji ve gıda fiyatlarında artış yaşandı.

Avrupa Birliği, Rus ham petrolünün % 90’ını yıl sonuna kadar yasaklamayı kabul etti. Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, bu kararın Rus petrol ithalatının yüzde 75’ini olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Kaynak: CNBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.