Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’e hapis cezası verildi, cezaevine girmeyecek 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde saldırıda bulunan 66 kişinin yargılandığı davada karar çıktı. Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’e, yumruk atmaktan 12 ay 15 gün, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaretten” bir yıl beş ay 15 gün ve “suç işlemeye alenen tahrik” suçundan iki yıl altı ay hapis cezası verildi. Toplam 66 sanık çeşitli hapis cezalarına çarptırılırken, Osman Sarıgün dahil, hiç bir saldırgan cezaevine girmeyecek. 

Hakkari Çukurca’da şehit düşen Piyade Er Yener Kırıkçı’nın 21 Nisan 2019 Pazar günü Çubuk’un Akkuzulu Köyü’ndeki cenaze namazına katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyete linç girişiminde bulunan 66 kişinin yargılandığı davanın dördüncü duruşması bugün (31 Mayıs) Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davada 66 sanığa 7 ay ile beş yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Hüküm giyenler arasında yaşları 15 ila 18 yaş aralığında değişen 10 çocuk da bulunuyor. CHP avukatı Çağlar Çağlayan, “Cezalar öyle bir sınırda tutuldu ve cezaların açıklanması geri bırakıldı ki, kararı İstinaf Mahkemesi’ne bile taşıyamıyoruz. Yargılamanın ağır ceza mahkemesinde yapılması için mahkemeye yetkisizlik kararında bulunmuştuk, bu talebimiz reddedildi, bu kararı Yargıtay’a taşıyacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’e “Kılıçdaroğlu’na yönelik kamu görevlisini basit yaralama” suçundan 12 ay 15 gün, “Kılıçdaroğlu’na yönelik kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün, “suç işlemeye alenen tahrik” suçundan ise iki yıl altı ay hapis cezası verildi. Sarıgün’e verilen cezaların toplamı 60 ay (beş yıl) ediyor.

“Adalet tecelli etmedi”

Duruşma sonrasında açıklamalarda bulunan CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, davanın Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi gerektiğini belirterek, şu şekilde konuştu: 

“Linç girişiminin arkasında kimlerin olduğunu, kimlerin organize ettiğini çok iyi biliyoruz. Bu linç girişimi de planlı bir şekilde öldürmeye teşebbüstür. Her zaman söylediğimiz gibi tek adam sisteminde yargı yürütmenin emri altına girmiştir. Ne ilginçtir ki, cezaların büyük bir çoğunluğu, yasal imkan olan cezaların tamamı ertelendi. Artık bu suçlardan istinafa gitmek mümkün değil. Onun için burada zaten adalet tecelli etmedi. ‘Ben pişman değilim’ diyen sanığın cezasını bile ertelediler. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk sallayan Osman Sarıgün’ü tebrik etselerdi herhalde çok daha iyiydi.”

CHP liderinin davada hüküm giyen 10 çocuk hakkında şikayetini geri çektiğini belirten Erkek,  “Yargı bağımsız ve tarafsız olmadığı için gerçeğin üzerine gidilmiyor. Ne ilginçtir ki cezaların büyük bir çoğunluğu, yasal imkan olan cezaların tamamı ertelendi. Adalet arıyoruz. 85 milyon adalete susadı” dedi. 

“Süleyman Soylu bizzat halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir”

Dava sonucunu “komedi” olarak nitelendiren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise şunları söyledi: 

“Bunun en önemli sorumlusu bizzat Süleyman Soylu’dur. Süleyman Soylu, CHP yetkilileri şehit cenazelerine alınmasın diye emir veren kişidir. Sorumlusu bizzat iktidardır. Süleyman Soylu bizzat halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Bu davanın arkasında duranlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bizzat iktidardır.” 

66 sanığa isnat edilen suçlar ve mahkemece verilen cezalar şu şekilde

  1. Sanık Ayhan Bedava’ya, “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan 1 yıl beş ay 15 gün hapis, beş yıl denetim hapis cezası verildi. Sanık Bedava, Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Ayhan Onbaşı’na “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün, beş yıl denetim ve “suç işlemeye alenen tahrik” suçundan iki yıl altı ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Ayşe Ortapınar, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine karşı basit yaralama” suçundan beş ay 18 gün hapis cezası verildi. Sanık Ortapınar’ın CHP Ankara Yıldırım Kaya’ya “kamu görevlisine karşı basit yaralama” suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Ayşe Resimci, “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan bir yıl üç ay hapis cezalandırıldı. Sanık Resimci, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Büşra Kırık’a, “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan bir yıl üç ay cezalandırılmasına karar verdi. Sanık Kırık, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Cahit Köse’ye,  Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık Köse’nin, Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. Sanık Köse’ye, CHP Milletvekili Levent Gök’e yönelik “kamu görevlisine karşı basit yaralama” suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Cihan Karahisar’a, Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Elif Gölyeri’ne, “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan bir yıl sekiz ay hapis cezası verildi. Sanık Gölyeri’ne Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. Sanık Gölyeri’ne, Cahit Yetişir’i “kasten yaralamaya teşebbüs” suçundan beş ay 18 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Engin Horat, “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan bir yıl üç ay hapis cezası verildi. Horat’a, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan beş yıl hapis cezası verildi. Sanık Horat’a, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Engin Üce, Kılıçdaroğlu’na yönelik, “kamu görevlisine karşı basit yaralama” suçundan beş ay 18 gün hapis cezası verildi. 
  2. Sanık Eray Kuş, “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan bir yıl üç ay hapis cezası verildi. Sanık Kuş’a, Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan  üç yıl dört ay hapis cezası verildi. Sanık Kuş’a Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Fahrettin Abacı, Kılıçdaroğlu’na yönelik, “kamu görevlisine karşı basit yaralama” suçundan beş ay 18 gün hapis cezası verildi. Sanık Abacı’ya, Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan beş yıl hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Gurbet Sarıyer’e “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan bir yıl üç ay hapis cezası verildi. Sabık Gurbet’e Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. Sanık Gurbet’e  Kılıçdaroğlu’na yönelik, “kamu görevlisine karşı basit yaralama” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık Gurbet’e “suç işlemeye alenen tahrik” suçundan iki yıl altı ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Güngör Aşık’a, “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan bir yıl üç ay hapis cezası verildi. Sanık Aşık’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. Sanık Aşık’a Kılıçdaroğlu’na yönelik, “kamu görevlisine karşı basit yaralama” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi.
  1. Sanık Halis Daştan’a “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan bir yıl üç ay hapis cezası verildi. Sanık Daştan’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan beş yıl beş ay  hapis cezası verildi. Sanık Daştan’a Aytuğ Kaan Gök’e karşı “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan on ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık İrfan Topal’a Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Koray Demirel’e Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisini basit yaralama” suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası verildi. Demirel’e Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan beş yıl hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Mehmet Küçük’e, “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan bir yıl üç ay hapis cezası verildi. Sanık Küçük’e  Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Metin Aslan, Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık Aslan’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi.
  1. Sanık Mustafa Amir’e Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Mustafa Baş’a “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan bir yıl üç ay hapis cezası verildi. Sanık Baş’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Mutlu Bedava’ya Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Niyazi Altuntaş’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisini basit yaralama” suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık Altuntaş’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan beş yıl hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Oğuz Şimşek’e Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisini basit yaralama” suçundan beş ay 18 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Osman Sarıgün’e Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisini basit yaralama” suçundan 12 ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık Sarıgün’e Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık Sarıgün’e “suç işlemeye alenen tahrik” suçundan iki yıl altı ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Salih Ateşyürekli’ye Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık Ateşyürekli’ye Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay  hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Salih Azder’e “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan bir yıl üç ay hapis cezası verildi. Sanık Azder’e, Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay  hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Salih Çataltepe’ye Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık Çataltepe’ye Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay  hapis cezası verildi.
  1. Sanık Sami Şekerci’ye Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık Şekerci’ye Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay  hapis cezası verildi.
  1. Sanık Sevim Gölyeri’ne Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık Gölyeri’ne Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay  hapis cezası verildi.
  2. Sanık Vahit Delibaş’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık Delibaş’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan beş yıl  hapis cezası verildi.Sanık Delibaş’a, Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisini basit yaralama” suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Yakup Karakoç’a (1949 doğumlu) Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık Karakoç’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. Sanık Karakoç’a Remzi Kaygusuz’a karşı “görevini yaptırmamak için direnme” suçundan bir yıl üç ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Yakup Karakoç’a (1996 doğumlu) Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisini basit yaralama” suçundan dokuz ay hapis cezası verildi. Sanık Karakoç’a  Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan beş yıl hapis cezası verildi.
  1. Sanık Yunus Cansız’a siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan bir yıl üç ay hapis cezası verildi. Sanık Cansız’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay  hapis cezası verildi.
  1. Sanık Yunus Karakoç’a  Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisini basit yaralama” suçundan beş ay 18 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Yusuf Bedava’ya Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisini basit yaralama” suçundan 10 ay  hapis cezası verildi.
  1. Sanık Bilal Sarıkaya’ya (suça sürüklenen çocuk 15-18 yaş) Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan iki yıl iki ay on gün  hapis cezası verildi.
  1. Sanık İlyas Yayabaşı’na (suça sürüklenen çocuk 15-18 yaş) Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. Sanık Yayabaşı’na  “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan 10 ay hapis cezası verildi. Sanık Yayabaşı’na Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisini basit yaralama” suçundan beş ay  hapis cezası verildi. Sanık Yayabaşı’na Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Kadir Yanık’a (suça sürüklenen çocuk 15-18 yaş) Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan iki yıl iki ay 10 gün hapis cezası verildi. Sanık Yanık’a “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan 10 ay hapis cezası verildi.
  1. Sanık Muhammed Yıldırım’a (suça sürüklenen çocuk 15-18 yaş) Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. Sanık Yıldırım’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisini basit yaralama” suçundan üç ay 21 gün hapis cezası verildi.
  1. Sanık Nurullah Kökmen’e  (suça sürüklenen çocuk 15-18 yaş)  Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan iki yıl iki ay 10 gün hapis cezası verildi. Sanık Kökmen’e “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan 10 ay hapis cezası verildi.
  1. Sanık Samet Kodal’a (suça sürüklenen çocuk 15-18 yaş) Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan iki yıl iki ay 10 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Tayfun Karakütük’e  (suça sürüklenen çocuk 15-18 yaş) Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan iki yıl iki ay 10 gün hapis cezası verildi. Sanık’a “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan 10 ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Tayfun Resim’e (suça sürüklenen çocuk 15-18 yaş) Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan iki yıl iki ay 10 gün hapis cezası verildi. Sanık’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Yusuf Gölcük’e (suça sürüklenen çocuk 15-18 yaş) Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan iki yıl iki ay 10 gün hapis cezası verildi. Sanık’a  Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Yusuf Onbaşı’na (suça sürüklenen çocuk 15-18 yaş) Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan iki yıl iki ay 10 gün hapis cezası verildi. Sanık’a “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan 10 ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Abdullah Gündoğdu’na Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık, Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi.
  1. Sanık Celil Ekşi’ye, Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisini basit yaralama” suçundan beş ay 18 gün hapis cezası verildi. Sanık’a CHP Milletvekili Levent Gök’e yönelik “kamu görevlisini basit yaralama” suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık’a CHP Milletvekili Yıldırım Kaya’ya yönelik “kamu görevlisini basit yaralama” suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Cevdet Sarıtaş, “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan bir yıl üç ay hapis cezası verildi. Sanık’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan beş yıl beş ay hapis cezası verildi.
  1. Sanık Erhan Kökmen’e CHP Milletvekili Levent Gök’e yönelik “kamu görevlisine karşı basit yaralama” suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Gazi Yalama’ya Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan beş yıl hapis cezası ve Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine karşı basit yaralama” suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası verildi.  
  1. Sanık Gülbeyaz Onbaşı’na CHP Milletvekili Levent Gök’e yönelik “kamu görevlisine karşı basit yaralama” suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Halil İbrahim Topçu’ya  Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Hasan Durult’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis ve “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan bir yıl üç ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Hasan Hüseyin Destan’a CHP Milletvekili Levent Gök’e yönelik “kamu görevlisine karşı basit yaralama” suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Hüseyin Aydın’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Hüseyin Kesti’ne Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi.
  1. Sanık Hüseyin Üzüm’e “siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan bir yıl üç ay hapis cezası verildi. Sanık’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Mehmet Arif Arslan’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi.
  1. Sanık Mustafa Ayaz’a CHP Milletvekili Levent Gök’e yönelik “kamu görevlisine karşı basit yaralama” suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Mustafa Gülebakan’a “suç işlemeye alenen tahrik” suçundan iki yıl altı ay ve siyasi partilerin maliki olduğu veya kullanımında olan eşyaya zarar verme” suçundan bir yıl üç ay hapis cezası verildi. Sanık’a Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Nuh Resimci’ye  Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay ve Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl beş ay 15 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Osman Kılıç’a “suç işlemeye alenen tahrik” suçundan iki yıl altı ay ve Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Ömer Faruk Sarıgün’e CHP Milletvekili Levent Gök’e yönelik “kamu görevlisine karşı basit yaralama” suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Yasin Çakırgöz’e Kılıçdaroğlu’na yönelik “kamu görevlisine karşı basit yaralama” suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası verildi. 
  1. Sanık Ramazan Değirmenci’ye Kılıçdaroğlu’na yönelik “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan üç yıl dört ay hapis cezası verildi. 

Kılıçdaroğlu’nun linç girişimi davasına tepkiler 

Veli Ağbaba: Genel Başkanımızı linç etmeye çalışan ve inek hırsızı olarak bilinen Osman Sarıgün’e basit yaralamadan ceza veriliyor. • İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na ise 2013’teki paylaşımı nedeniyle 4 yıl 11 ay hapis cezası veriliyor. Saray yargısı yine hukuku katletti!..

Ali Mahir Başarır: Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu linç etmeye çalışan Osman Sarıgün’e 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi! İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na ise 9 yıl önce attığı Tweet nedeniyle 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası verildi! Yargı rezaleti!

Sevda Erdan Kılıç: Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu linç etme girişiminde bulunarak canına kast edip ‘pişman değilim’ diyenlere verilen cezalardaki orantısızlık, tekrarına müsaade ederiz demektir. Ancak biz size müsaade etmeyeceğiz! Adalet er ya da geç yerini bulacaktır.

Alpay Antmen: Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Çubuk’ta öldürülmek, katledilmek ve yakılmak istendi. Bugün “Ben pişman değilim” diyen saldırganı bile serbest bıraktılar. Bu düzen elbet değişecek. Hem bu utanç kararında imzası olanlar hem de sanıklar bağımsız mahkemelerde yargılanacak.

Cengiz Gökçel: Çubuk’taki linç girişimi davasında, Genel Başkanımıza yumruk atan şahsa “basit yaralamadan” 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Şahıs, “suç işlemeye tahrikten” ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar ceza değil suç işlemeye teşviktir!

Burhanettin Bulut: Ödül gibi ceza! Çubuk’taki linç girişimi davasında, Genel Başkanımıza yumruk atan şahsa “basit yaralamadan” 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Şahıs, “suç işlemeye tahrikten” ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.