Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selçuk Bayraktar, Reuters’a konuştu: “Tüm dünya Bayraktar almak istiyor”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen TEKNOFEST’te Reuters haber ajansının sorularını yanıtlayan Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının Ukrayna’daki Rus birliklerini imha etmesinin ardından tüm dünyanın Bayraktar TB2 SİHA’larını satın almak istediğini söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve Baykar Teknoloji’nin lideri Selçuk Bayraktar, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki TEKNOFEST’te Reuters’ın sorularını yanıtladı.

İzleyin: AKP seçmeni Selçuk Bayraktar hakkında ne düşünüyor?

“Tüm dünya müşterimiz haline geldi”

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile yeniden dünyanın gündeme giren SİHA’ların Ukrayna’daki savaşı nasıl değiştirdiğini tüm dünyaya gösterdiğini belirten Bayraktar, “Bayraktar TB2 yapması gerekeni yapıyor, en gelişmiş uçaksavar sistemlerini ve gelişmiş topçu sistemlerini ve zırhlı araçları ortadan kaldırıyor. Tüm dünya müşterimiz haline geldi” dedi.

Bayraktar TB2 SİHA’larının, Dağlık Karabağ savaşında ve Ukrayna’da Rus birliklerine karşı kullanılmasından ötürü gurur duyduklarını belirten Bayraktar, “Rusya’nın saldırısı yasa dışı bir istila. Bayraktar TB2’ler Ukrayna’nın onurlu insanlarına ülkelerini savunmasında yardım ediyor” dedi.

Rusya’nın yeni silahları TB2’lere karşı etkili mi?

İki hafta önce Moskova, insansız hava araçlarını yok edebileceğini söylediği bir mobil sistem de dahil olmak üzere yeni nesil lazer silahlarının lansmanını yaptı.

Ancak Selçuk Bayraktar, bu tür silahların TB2’ye karşı etkisiz olduğunu söyledi.

TB3’ün üretimi bu yılın sonunda tamamlanacak

Öte yandan Baykar Teknoloji, kanatları katlanabilir, kısa pist uçak gemilerine iniş yapabilen bir TB3 ile MUIS veya Kızılelma adlı insansız savaş uçakları üzerinde çalışıyor.

Bayraktar, “İnşallah Kızılelma’nın ilk uçuşu önümüzdeki yıl, TB3’ün de bu yılın sonunda veya gelecek yılın başında olacak” dedi.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.