Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de bir dağ aslanı saklambaç oynayan dokuz yaşındaki kıza saldırdı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Vaşington eyaletinde bir dağ aslanı, saklambaç oynayan üç çocuğa saldırdı. Dağ aslanının saldırdığı dokuz yaşındaki kız çocuğu, helikopter ile hastaneye kaldırdı ve ameliyata alındı. Çocuğun durumunun stabil olduğu bildirildi.

Lily A. Kryzhanivskyy, cumartesi günü (28 Mayıs) Vaşington’da bulunan Fruitland kasabasındaki bir kilise kampında iki arkadaşıyla birlikte saklambaç oynuyordu. Dokuz yaşındaki Lily, oyun esnasında arkadaşlarına sürpriz yapmak için zıplayarak yerini belli ettiğinde vahşi bir dağ aslanının saldırısına uğradı.

Yardım etmek için olay yerine koşan yetişkinler Lily’yi kanlar içinde buldu. Helikopterle hastaneye taşınan küçük kız, başındaki ve gövdesindeki yaralar nedeniyle ameliyata alındı. 

Puma olarak da bilinen dağ aslanı, Amerika kıtalarında jaguardan sonra en büyük ikinci vahşi kedi.

Vaşington eyaletinin balıkçılık ve vahşi yaşamdan sorumlu kurumu, Lily’nin pazartesi günü yoğun bakımdan çıktığını ve durumu stabil olduğunu açıkladı. 

Küçük kıza saldıran genç erkek dağ aslanı ise saldırının ardından kamptaki yetişkinler tarafından bulundu ve öldürüldü. Hafta sonu tamamlanan testler dağ aslanında kuduz hastalığı olmadığını gösterdi. 

Gizli ve yalnız yaşayan dağ aslanları gün ışığında oldukça nadir görülüyor. Pusu kurarak geyik ve daha küçük hayvanlarla beslenen bu hayvanlar, genellikle insanlardan kaçınıyor. Ancak Kuzey Amerika’da insanların her geçen gün habitatlarına daha fazla girmesiyle saldırılar arttı.

Balıkçılık ve vahşi yaşam kurumunun sözcüsü Staci Lehman, “Bu hadisede küçük kız yanlış hiçbir şey yapmadı. Olay çok hızlı gerçekleşti ve önlemek için yapabileceği bir şey yoktu” dedi.

Bir dağ aslanının saldırısına uğrayan kişilerin olay anında bağırması gerektiğini belirten Lehman, “Eğer bir dağ aslanı saldırırsa ayakta kalın ve mücadele edin, arkanıza dönmeyin, gözlerinizi hayvandan çekmeyin. Kaçmayın” dedi.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.