Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en yaşlı köpeği: 22 yaşındaki Pebbles, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Güney Carolina eyaletinde bir çiftin sahiplendiği Fox Terriyer cinsi 22 yaşındaki Pebbles, dünyanın en yaşlı köpeği unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Sahibi Julie, Pebbles’ın bu yeni ününün kendisinin hayatını değiştirmediğini ve hâlâ öğleden sonra saat beşe kadar uyuduğunu söyledi. Country müzik dinleyen Pebbles, sıcak bir duştan ve iyi yemekten hoşlanıyor. 

“Çakıl taşı” anlamına gelen Pebbles, 17 Mayıs’ta “dünyanın en yaşlı köpeği” unvanı ile Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girdi. 22 yaşındaki Pebbles, resmi olarak şu an hayattaki dünyanın en yaşlı köpeği.

Pebbles, 1 kilo 800 gram ağırlığında.

Pebbles için Guinness’e başvuran Julie, bu süreci şöyle anlattı:

“Bobby bir koltukta oturuyordu, arkadaşlarımız ve ailemiz ise o esnada 21 yaşındaki Şivava’nın yaşayan en yaşlı köpek olma hikayesini anlatıyorlardı. Toby ve Keith’in hikayelerini her yerde görünce, ben de Pebbles için başvurma kararı aldım.”

Beşe kadar uyuyor ve country müzik dinliyor

Julie’nin başvurusu kısa süre sonra Guinness Dünya Rekorları tarafından onaylandı ve Pebbles yeni unvanını kazandı.

Pebbles günlerini öğleden sonra beşe kadar uyuyarak ve country müzik dinleyerek geçiriyor. Pebbles’ın country müziği çok sevdiğini belirten Julie, en sevdiği şarkıcıların da Conway Twitty ve Dwight Yokum olduğunu söyledi.

Sıcak bir duştan ve iyi bir yemekten hoşlanan Pebbles’ın 22. doğum günü için bir yığın kaburga alındı ve özel bir pasta yapıldı.

Belirli günler hariç fiziksel ihtiyaçlarını karşılayan bir diyete bağlı kalan Pebbles’ın sağlığının yerinde olduğu belirtiliyor.

Kaynak: People

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.