Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 10 soru

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Muhalefet partilerinden Gezi eylemlerinin yıldönümüne, ekonomiden dış politikaya kadar pek çok konuda önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na 10 soru yöneltti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkındaki açıklamalarını eleştiren Erdoğan, “Bu zatın Demirtaş’ından Kavala’sına, FETÖ’cülerinden PKK’lılarına kadar ülke ve millet düşmanı teröristleri savunmaktan başka çabası var mı?” derken CHP liderinin TURKEN’e ilişkin iddialarına ise şöyle yanıt verdi: “Amerika’daki yurt binasının inşaatını diline dolayan bu kişinin FETÖ’nün, PKK’nın oradaki faaliyetlerinden şikayetçi olduğunu hiç görmedik. Bu yurdun ABD’de eğitim görecek öğrencilerimize hizmet vermek üzere yapıldığını biliyoruz. Kılıçdaroğlu bu yurdu iftiralarla diline dolayarak kime hizmet ediyor? Rahmetli Muhammed Ali’nin çiftliğini de aynı vakfımız vasıtasıyla öğrencilerimizin hizmetine sunarak bu zatı daha da çatlatacağız.”

“Her iftirayı burnundan fitil fitil getireceğiz”

Erdoğan Kılıçdaroğlu’na şu sözlerle yüklendi: “Bu zatın eğitim faaliyeti yürüten vakfımıza yaptığı her iftirayı burnundan fitil fitil getirmek de öteki dünyada yakasına yapışmak da boynumuzun borcudur. Yalan olduğu ilgili kurumlar ve mahkemelere tarafından defalarca ispatlanmış konuları ilk kez söylüyormuş gibi tekrarlama ısrarı şahsiyetli bir adamın yapacağı iş değildir.”

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığındaki bütün rakiplerini aynı masaya topladığını savunan Erdoğan, CHP liderine şu 10 soruyu yöneltti:

  1. Terör örgütlerinin siyasi uzantılarını, medya destekçilerini, yurtdışındaki bağlantılarıyla birlikte en şiddetli şekilde lanetliyor mu?
  2. Türkiye’nin PKK ve YPG’ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu?
  3. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği tartışmalarında Batı’nın ülkemizin çıkarlarına karşı riyakar tutumuna karşı kendi devletinin yanında mı değil mi?
  4. Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’de verdiği milli mücadelede kimin safında?
  5. Krizin ekonomik etkilerine karşı sürdürdüğümüz mücadelede en azından ilkesel düzeyde bize destek veriyor mu?
  6. Mahkeme kararları ve kurum açıklamalarıyla yalan olduğu tescillenmiş iddiaları bir kenara bırakıp siyaseti milletin çıkarları üzerinden yürütmeye var mı?
  7. Siyasi stratejilerini yabancı ülke temsilcilerine hazırlatıp onaylatmak yerine kendi parti mensuplarıyla ve ülke kamuoyuyla belirlemeye yönelecek mi?
  8. Bin yıldır kanlarımızla sulayarak ebedi vatanımız haline getirdiğimiz bu toprakların tüm değerleriyle asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu?
  9. Partisi içindeki her türden terör örgütü destekçisini, hırsızı, tecavüzcüyü tasfiye etmeyi düşünüyor mu?
  10. Yüreği yetip 2023’te cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Erdoğan sorduğu soruların ardından şunları söyledi: “Eğer bu soruların cevaplarını açık bir şekilde verirse kendisiyle ilgili tutumumuzu gözden geçireceğiz. Aksi halde yalancıdan siyasetçi olmaz, gavurun kılıcını çalandan adam olmaz demeye, kifayetsiz muhterislere ülke teslim edilmez demeye devam edeceğiz.”

“Bu ne edepsizlik”

Boğaziçi Köprüsü’ne gezi pankartı asmaya çalışan Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekillerini de hedef alan Erdoğan, “Dün 15 Temmuz şehitleri köprüsüne çıkıp görevini yapan polislere hakaret edip fiziki saldırı yaparak pankart asmaya çalışan tipler, HDP ve CHP listelerinden Meclis’e sokulan bu siyasetçi kılıklı provokatörler yaptıkları terbiyesizliğin hesabını hukuka ve milletimize vereceklerdir. Bu ne edepsizliktir. Böyle bir pankartı sen polise rağmen asamazsın. Asamayacaksınız, hukuk önünde de bunun hesabını vereceksiniz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.