Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (1 Haziran 2022): İmamoğlu’na “siyasi yasak” isteniyor | Erdoğan Yunanistan ile anlaşmayı bozdu

Editör: Egemen Gök

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı dava bugün Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava, tanıkların dinlenmesi için 21 Eylül’e ertelendi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Boğuştuğumuz pek çok sorunun başlangıç noktası Gezi olaylarıdır” dedi. Erdoğan, “Bezmialem Camii içinde bu teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar böyle; bunlar çürük, bunlar sürtük” diye konuştu. 

Türkiye’nin Yunanistan ile yüksek düzeyli stratejik anlaşmayı bozduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün Dışişleri Bakanıma da söyledim. Yunanistan yola gelmeyecek, yüksek düzeyli stratejik anlaşmamızı bozduk. Anlaşmayı ortadan kaldırmak suretiyle bunlarla artık ikili görüşmeleri de yapmıyoruz. Tarihten hiç mi ders almıyorsun, Türkiye ile dans etme” ifadelerini kullandı.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, emekli Büyükelçi Hakan Okçal ile Türkiye-Yunanistan ilişkilerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını, Medyascope Ankara muhabiri Okan Yücel ile partilerin grup toplantılarını, Medyascope muhabiri Ali Macit ile İmamoğlu’nun yargılandığı davayı konuşacağız.

Spotify’dan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.