Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan Soylu’ya gönderme: “Önümüzdeki seçimlerde onları hıçkıra hıçkıra ağlatacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla yargılanığı dava 21 Eylül’e ertelendi. Dava sonrası açıklama yapan İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İstanbul seçimlerinden sonra hüngür hüngür ağladım” sözlerini hatırlatarak, “Halkın iradesini gasp etmek için İstanbul’un bazı ilçelerinde elini geleni ardında koymadı. İstanbul’un kendi malı mülkü olduğu duygusuna kapıldılar, böyle bir rüyadalar. Bu rüyadan uyanacaklar. Alıştılar ağlamaya, önümüzdeki ilk seçimde de bu kez onları hep beraber hıçkıra hıçkıra ağlatacağız”dedi.

Haber: Ali Macit- Ali Deniz Çakır

Kurgu: Ayşegül Karagöz

İmamoğlu’nun yargılandığı dava 21 Eylül’e ertelendi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nub 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçlamasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak istemiyle yargılandığı dava Kartal’daki Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

İmamoğlu’nun katılmadığı duruşmayı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi yetkilileri ve İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da izledi.

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, iddianamede mağdur olarak yer alan kişilerin şikayetçi olmadıklarına ilişkin dilekçe sunduklarına dikkat çekerek, “Mütalaadan sonra Süleyman Soylu kendisine ahmak denildiğinden şikayetçi olmuştur. YSK üyelerinin üzerine alınmadığı, sayın bakanın üzerine alındığı söyleme ilişkin bir soruşturma vardır” dedi

Cumhuriyet Savcısı, İmamoğlu’nun avukatının mahkemeye sunduğu bilirkişi raporunun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından değerlendirilip, esas hakkındaki mütalaa açısından incelenmesi için süre verilmesini talep etti.

Dava 21 Eylül’e ertelendi.

Kaftancıoğlu: “Onların hırsı öfkesi varsa bizlerin aklı var, ahlakı var”

Duruşma sonrası açıklama yapan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Ne yapmaya çalışıyorlar? Bizi cezalarla boğarak çalıştırmamaya çalışıyorlar. Ne yapmaya çalışıyorlar? Kendi gündemlerini oluşturup vatandaşın derdini gündeme getirmemeye çalışıyorlar. Akıllılar ya. Onların hırsı öfkesi varsa bizlerin aklı var, ahlakı var demiştim. Bugün burada bulunan ve sesimi duyan İstanbul’daki tüm CHP’lilerden yarın için bir isteğim var. Örgütümüz yarın tüm gün boyunca öbek çalışmasını yapıp İstanbul’daki bütün evlere girip adaletten, ekonomiden, vatandaşın derdinden söz ederek komşularıyla hemhal olacak. Yarın nöbet çalışmasındayız” dedi.

CHP yöneticilerinden iktidara tepki: “Yargı üstünden elini çek”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da CHP yönetcileriyle birlikte belediyede basın açıklaması yaptı. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İmamoğlu’nun cezalandırılmak istendiğini belirterek, “İBB’de yüzün üzerinde müfettiş var. ‘Acaba İmamoğlu’nu nasıl hakın gözünden düşürebiliriz’ çabasındalar. Ama başaramayacaklar. Başarıları arttıkça saraydakiler rahatsız oluyor ve komik gerekçelerle suç arıyorlar. İmamoğlu dimdik ayaktadır” diye konuştu.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de İmamoğlu’nun değil İstanbul seçmenin iradesinin yargılandığını dile getirerek, “Saray iktidarına tavsiye: Yargının üzerinden ellerinizi çekin. Başta İmamoğlu olmak üzere belediye başkanlarımızla mücadeleyi bırakın, asli görevinize dönün. Enflasyonla, yoksullukla mücadele edin” dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise “Feda edilecek bir tek Ekrem İmamoğlumuz, Canan Kaftancıoğlumuz, CHP’li üyemiz yoktur. Bu bir kavga ise sonuna kadar kavga. Yargı üstünden elini çek, hesabın varsa biz meydanlardayız, gel hesaplaş. Yargıyı siyasetin sopası yapma anlayışı Türkiye’yi kötü bir noktaya götürüyor. Genel başkanımızı öldürmeye kasteden insanlar bir gün bile cezaevine girmeyecek, il başkanımız sekiz yıl önce attığı tweet için sekiz saat Silivri Cezaevi’ne gitti.. İBB’de tarih yazmaya devam edecek Erdoğan çatlasa da patlasa da” diye konuştu.

İmamoğlu: “Toplumu germek, dikkatleri dağıtmak istiyorlar”

Uzun zamandır muhalefeti bastırmak için yargının silah gibi kullanıldığını vurgulayan Ekrem İmamoğlu ise şöyle dedi:

“Son bir ayda yaşnanlara bakalım. Gezi’de yıllarca hapis cezası verilmiş yol arkadaşlarım, hemşehlerim var içinde. Yine Kaftancıoğlu davası var. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na, ana muhalefet partisinin genel başkanına yapılan linç girişiminde bulunan cezalarla kıyaslıyoruz.. Bu yapılanların yegane sebebi var, toplumu germek istiyorlar. Dikkatleri dağıtmak, toplumu suni gündemlerle yormak, seçmen kayıplarını durdurmak istiyorlar. Bunu bir intikam aygıtına çevirerek mahkemelerle yapma çabasıdalar. Yargıyı tahakküm altına alıyorlar, almaya devam edecekler gibi gözüküyor. Her yol mübah gibi hareket ediyorlar. İktidar ne derse desin, muhalefet herhangi bir şey söylese hemen suç kavramıyla karşı karşıya kalıyor.” 

“Bu millet güle oynaya sandığa gidecek, bu ülkeden esirgediğiniz adaleti tekrar tesis edecek”

“İçişleri Bakanının bana ahmak demesine yanıt verdiğim halde sanki YSK’ya demişim gibi 4 yıl hapis ve siyasi yasak istenen davada yargılanıyorum” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

 “Bu halk çok zeki, kaos yaratma çabalarınıza, masum insanları sokağa dökerek gerginlik ortamı yaratmanıza geçit vermeyecek. Bu millet güle oynaya, bayram havasında, kardeşçe sandığa gidecek, bu ülkeden esirgediğiniz adaleti, tekrar tesis edecekler, az kaldı. Bu milletin o iktidardaki bir avuç insana, bu ülkenin sade vatandaşlarına onların da vatandaş olduğunu öğretecek. Hala üzerinde tepindiğiniz, acısını hissettiğiniz İstanbul seçimlerinin üzerinden üç yıl geçmiş, kendi içinizdeki insanlar bile seçimi iptal etmenin yanlış olduğunu söylemelerine rağmen aynı akla devam ediyorsunuz, bu çok şaşırtıcı.

“Hıçkıra hıçkıra ağlatacağız”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu sert sözlerle eleştiren İmamoğlu, “Halkın iradesini gasp etmek için İstanbul’un bazı ilçelerinde elini geleni ardında koymadı. ‘Hüngür hüngür ağladım’ dedi. Hırslı, sinirli, sulugöz biriymiş. Bir İçişleri Bakanı dünyanın en normal süreçlerinden biri gerçekleşince neden ağlar? Neyi kaybetti, bunu anlamamız lazım. İstanbul’un kendi malı mülkü olduğu duygusuna kapıldılar, böyle bir rüyadalar. Bu rüyadan uyanacaklar, alıştılar ağlamaya, önümüzdeki ilk seçimde de bu kez onları hep beraber hıçkıra hıçkıra ağlatacağız” diye konuştu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.