Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi playofflar: Galatasaray Nef’in, evinde Anadolu Efes’e kaybettiği müsabakadan izlenimler

ING Basketbol Süper Ligi’nde Galatasaray Nef ile Anadolu Efes arasında oynanan playoff çeyrek final üçüncü karşılaşmasını Anadolu Efes 71-64’lük skorla kazanarak seride 2-1 öne geçti. Müsabakayı yerinde takip eden Medyascope Spor Servisi‘nden Yahya Kemal Doğan, salon çevresindeki ve tribünlerdeki atmosferi yazdı. İşte Doğan’ın kaleminden karşılaşma izlenimleri.

Harika atmosferiyle Galatasaray Nef-Anadolu Efes

Öncelikle karşılaşma öncesinde biletlerin tükenmiş olması, atmosfer açısından güzel bir ortamın oluşacağının sinyallerini vermişti. Ancak böylesine yoğun ilgi gösterilen bir karşılaşmada, taraftarların salona girebilmesi için açılan kapı sayısının azlığı, girişlerde izdihama yol açarken taraftarların birçoğunun salona girmek için uzun süre beklemesi hoş olmayan görüntüler ortaya çıkardı. 

İkinci karşılaşmada yaşanan bazı olaylardan ötürü zaten gergin bir şekilde karşılaşmaya gelen Galatasaray Nef taraftarları salon girişinde yaşanılan sıkıntılardan dolayı daha da sinirlendi. Biz de salona giriş sıkıntısı uzun sürünce karşılaşmanın başlangıcında zar zor tribündeki yerimizi alabildik.

Karşılaşmanın hava atşı ile birlikte Galatasaray Nef taraftarları, atmosferi takımlarının lehine çevirmeyi başarmıştı. Tribünden gelen yoğun destek ile karşılaşmaya hızlı başlayan sarı-kırmızılılar ilk periyodu 18-15 önde tamamladı. Karşılaşmada yoğun atmosferden etkilenen iki takım oyuncuları da isabet bulmakta zorlanırken, iki takımın da yaptığı etkili savunma skorun düşmesine yol açtı. İlk yarıda yalnızca 30-29’luk Galatasaray Nef üstünlüğü varken Anadolu Efes cephesinde yıldız oyuncuları Shane Larkin ve Vasilije Micic toplamda yalnızca 2 sayı bulabildi. Ev sahibinde ilk yarının etkili ismi Dee Bost olurken konuk ekipte ise Bryant Dunston ve Elijah Bryant takımın skorunu taşıyan isimler oldu. 

İkinci yarıyla birlikte daha fazla dış şut isabeti bulmaya başlayan iki ekip skoru yükseltmeye başladı. Micic ve Larkin’in yavaş yavaş devreye girmesiyle birlikte Dunston’ın da skorer oyunuyla Anadolu Efes 3. çeyreği 49-45’lik üstünlükle kapattı. Son çeyrekte ise Galatasaray Nef, Sadık Emir Kabaca’nın bulduğu dış atış isabetleri ile tekrar önce geçti. Mola dönüşü ise Anadolu Efes Vasilije Micic’in sayıları ile üstünlüğü tekrar aldı. Bitime 1 dakika kala ise skor 62-60 Anadolu Efes’in üstünlüğünde iken Vasilije Micic bulduğu 3 sayılık isabetle skoru 65-60’a getirerek takımı adına galibiyeti getiren isim oldu. Karşılaşmanın son anlarında 3 sayılık atışları değerlendiremeyen Galatasaray Nef karşılaşmadan 71-64’lük mağlubiyetle ayrıldı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar 40 dakika boyunca takımına yoğun bir destekte bulunarak Anadolu Efes için zor bir atmosfer yaratsa da lacivert-beyazlılar tecrübesi ile galip ayrılmayı başardı. Maçın son periyodunda Vasilije Micic ile Dee Bost arasında yaşanan gerginlik de tribünlerin hareketlenmesine yol açtı.

Anadolu Efes adına Bryant Dunston 20 sayı ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Elijah Bryant 16 sayı ve 8 ribaund kaydederken, ilk yarıda hiç sayı kaydedemeyen Vasilije Micic de 11’i son periyotta olmak üzere 13 sayı üretti. Galatasaray Nef’te ise Dee Bost 14 sayı, Kerry Blackshear 11 sayı ve 13 ribaund, Romelo Trimble ve Sadık Emir Kabaca ise 11’er sayı kaydetti. 

Serinin dördüncü maçı 2 Haziran Perşembe günü yine Galatasaray Nef ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.