Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (1 Haziran 2022): Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak gelir mi? & Gezi yıldönümünde 170 gözaltı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı dava bugün Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan İmamoğlu hakkında dört yıl bir aya kadar hapis cezası isteniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yargıtay kararının ardından dün (31 Mayıs) 11:30 sıralarında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne giderek infaz başvurusu yaptı. İnfaz işlemleri için Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na götürülen Kaftancıoğlu akşam saatlerinde cezaevinden tahliye edildi. 

Gezi Parkı eylemlerinin dokuzuncu yıldönümü dolayısıyla yüzlerce kişi Taksim Meydanı’nda yürümek için bir araya geldi. Meydana çıkmak isteyen gruba izin verilmezken polis eylemcilere biber gazıyla müdahale etti. İstanbul Valiliği’nin açıklamasına göre 170 kişi gözaltına alındı.

Gündem’in konuğu CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, İmamoğlu davasını, Kaftancıoğlu kararını yorumladı ve muhalefetin gündemini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.