Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Roland Garros 2022: Rafael Nadal, Novak Djokovic’i mağlup ederek yarı finale yükseldi

126. Fransa Açık Tenis Turnuvası ya da bilinen adıyla Roland Garros’ta dünya 1 numarası Novak Djokovic ile bu turnuvada daha önce 13 kez şampiyon olan Rafael Nadal arasındaki tek erkekler çeyrek final mücadelesini İspanyol raket kazandı.

Erkekler tenisinde iki büyük ismi karşı karşıya getiren çeyrek final mücadelesi nefesleri kesti. 256 dakika süren müsabakada Rafael Nadal, Novak Djokovic’i 6-2, 4-6, 6-2 ve 7-6’lık setlerle 3-1 mağlup ederek yarı finale yükselen isim oldu.

“Erken final” diye nitelendirilen müsabaka 31 Mayıs’ta başlayıp, 1 Haziran’da sona erdi. Tenisin iki önemli yıldızı arasında oynanan 4 saat 16 dakikalık mücadelenin ilk seti 6-2’lik skorla net bir şekilde kazanan Nadal, ikinci sete de 3-0’lık avantajla başladı. Ancak Sırp raket Djokovic geri dönmeyi başardı ve ikinci seti 6-4 kazanarak durumu 1-1’e getirdi. Üçüncü sete de ağırlığını koyan Nadal 6-2’lik üstünlükle durumu 2-1’e getirdi.

Mücadelenin dördüncü seti nefes kesen bir mücadeleye sahne olsa da, 14. şampiyonluğuna giden Nadal 7-6 kazanarak setlerde 3-1’lik üstünlüğü sağladı ve adını yarı finale yazdırdı.

Rafael Nadal’dan şık vole:

Novak Djokovic’in ikinci sette 3-0’dan inanılmaz dönüşü:

Novak Djokovic’in mükemmel drop shot’ı:

Sayıyı kaybeden Djokovic sinirleniyor:

Rafael Nadal’ın galibiyet mutluluğu:

Tek erkeklerde oynanan diğer çeyrek final karşılaşmasında ise dünya 3 numarası Alexander Zverev, dünya 6 numarası Carlos Alcaraz’ı 6-4, 6-4, 4-6, 7-6’lık setlerle 3-1 mağlup ederek yarı finale yükselen diğer isim oldu.

Çekişmeli geçen rallide Alexander Zverev sayıyı alıyor:

Kortta Carlos Alcaraz’a destek büyük:

Carlos Alcaraz sihir yapıyor:

Tek kadınlar çeyrek finalinde ise 18 yaşındaki Birleşik Amerikalı Coco Gauff, vatandaşı Sloane Stephens’ı 7-5 ve 6-2’lik setlerle mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Karşılaşmada öne çıkanlar:

Kadınlarda diğer çeyrek final mücadelesinde Rus Veronika Kudermetova ile vatandaşı Daria Kasatkina arasındaki karşılaşma ise bugün oynanacak.

Kadınlarda son çeyrek final mücadelesinde ise dünya 1 numarası Iga Swiatek ile Jessica Pegula arasındaki karşılaşma bugün oynanacak.

Tek erkeklerde ise kalan iki çeyrek final eşleşmesi bugün oynanacak karşılaşmalarla sonuçlanacak.

Casper Ruud (8) -Holger Rune

Marin Cilic (20) – Andrey Rublev (7)

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.