Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canan Kaftancıoğlu “Sabıka Holding” davasından beraat etti

SaBıKa Holding broşürünün dağıtımıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na açılan davada mahkeme heyeti kararını verdi. Kaftancıoğlu, “cumhurbaşkanına ve devlet görevlisine hakaret” suçundan beraat etti.

CHP Genel Merkezi’nin hazırladığı, Sezgin Baran Korkmaz ve holdingiyle ilgili bilgilerin yer aldığı “SaBıKa Holding” başlıklı broşürünü paylaştığı gerekçesiyle Kaftancıoğlu’na “cumhurbaşkanına ve devlet görevlisine hakaret” suçundan dava açılmıştı.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmada Kaftancıoğlu beraat etti.

Savcı, Kaftancıoğlu’nun cezalandırılmasını talep etti, mahkeme heyeti ise Kaftancıoğlu’nun beraatine karar verdi.

Kaftancıoğlu hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Kaftancıoğlu, duruşmanın ardından açıklama yaptı. Kimseye hakaret etmediğini söyleyen Kaftancıoğlu, “Gerçekleri söylemek zorundayız. Gerçeği söylemek durumundayız dedim, bugün de yargı, siyaset, rüşvet ilişkisinin anlatıldığı, bu halkın paralarının nasıl peşkeş çekildiğini halka anlatmak için yaptığımız parti çalışmasından ötürü, dikkatinizi çekiyorum içinde ne bir hakaret var ne birilerine ağır bir söz var, sabah akşam hakaret edenler tarafından dava açıldı. Ve bugünkü dava beraatle sonuçlandı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.