Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk, Tesla’da uzaktan çalışmayı yasakladı: “Ofise gelmezseniz istifa ettiğinizi varsayarız”

Dünyanın en zengin iş insanlarından, Tesla ve SpaceX’in CEO’su ve Twitter’ı devralmak isteyen Elon Musk, “uzaktan çalışmanın artık kabul edilebilir olmadığını” söyledi ve şirketlerinde uzaktan çalışmayı yasakladı.

Koronavirüs salgını ile birlikte 2020 yılının başında getirilen uzaktan çalışma koşullarının şu anda “kabul edilemez” olduğunu belirten Musk, çalışanlarının şirkette haftada en az 40 saat geçirmesini aksi takdirde işten çıkmaları gerektiğini söyledi.

Tesla çalışanlarına gönderilen bir e-postada Musk, uzaktan çalışmanın artık kabul edilemez olduğunu ve uzaktan çalışmaya devam etmek isteyenlerin haftada en az 40 saati Tesla ofisinde geçirmesi gerektiğini belirtti.

Musk, “Bu, fabrika çalışanlarından istediğimizden daha az” dedi.

“Ofise gelmezseniz istifa ettiğinizi varsayacağız”

Musk’ın sızdırılan e-postalardan birinde, “Tesla’daki herkesin haftada en az 40 saatini ofiste geçirmesi gerekiyor. Ofise gelmezseniz istifa ettiğinizi varsayacağız” ifadesini kullandığı ortaya çıktı. 

Konu ile ilişkin sosyal medya hesabından bir takipçisine verdiği mesajında ise Musk, kurallara uymak istemeyen kişilerin “başka bir yerde çalışıyormuş gibi davranabileceğini” söyledi.

Musk, şirketin politikasından muaf tutulma taleplerini ise şahsen inceleyeceğini de sözlerine ekledi.

Musk’ın nadiren tatile çıktığı ve Tesla’nın sıkıntılı dönemlerden geçtiği zamanlarda fabrikada uyuduğu belirtildi. Sızdırılan bir başka e-postada Musk, “Ne kadar kıdemliyseniz, varlığınız o kadar görünür olmalı. Bu yüzden fabrikada o kadar çok yaşadım ki fabrikadakiler yanlarında çalıştığımı görebilsinler. Bunu yapmasaydım, Tesla çoktan iflas ederdi” dedi.

Musk daha önce sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımında, “Koronavirüs sürecinde evde kalma olayları insanları gerçekten çok çalışmaları gerekmediğini düşünmeleri için kandırdı” diyerek uzaktan çalışma sistemini eleştirmişti.

Derleyen: Berkcan Tuner

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.