Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Basın meslek örgütlerinden polis şiddetine suç duyurusu: “Sokaklarda yaşananlar görülsün istemiyorlar”

Gezi Parkı protestolarının 9. yıldönümü nedeniyle 31 Mayıs’ta İstanbul-Taksim’de düzenlenen eylemleri takip ettikleri sırada polis şiddetine uğrayan ve gözaltına alınan gazeteciler suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde bir araya gelen basın meslek örgütü temsilcileri ve gazeteciler, açıklamalarında, basın özgürlüğünün anayasal bir hak olduğunu vurguladılar ve halkın haber alma hakkını savunmaya devam edeceklerini söylediler.

DİSK Basın-iş Başkanı Faruk Eren, “Anayasaya göre devlet, gazetecinin görevini yapmasını kolaylaştırmakla yükümlüdür. Ancak her toplumsal olayda şiddet ve hakaret görüyoruz. Bunu kabul etmiyoruz. Biz gazeteciler, bunca baskıya rağmen haber yapmaya, topluma gerçekleri iletmeye devam edeceğiz. Haber yapmaya devam edeceğiz, bedeli ne olursa olsun” dedi.

Polislere çağrı: “Kanunsuz emirleri uygulamayın”

“Basının görevi toplumun haber alma hakkını sağlamak” diyen Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yöneticisi Mustafa Kuleli de şöyle konuştu: “Karşımızda demokrasiyi sindirememiş, toplumu baskı altına almak isteyen otoriter bir rejim var. Sokaklarda yaşananlar görülsün istemiyorlar. Bugün bu kanunsuz emri veren emniyet müdürü ve emri uygulayan polis memurları hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Polislere bir çağrımız var, kanunsuz emirleri uygulamayın. Yarın bunun hesabı mutlaka sorulur. Biz unutmayız. Size bir düşmanlığımız yok. Sadece işimizi yapmak istiyoruz.”

“Geri adım atmayacağız”

Haber takibi sırasında darp edilen TELE 1 muhabiri Engin Açar, “Bu şiddet arttıkça aramızdaki dayanışma da yükselmeye devam edecek. Ne yaparlarsa yapsınlar gazetecilik yapmaya devam edeceğiz” dedi. Şiddete uğrayan Halk Tv muhabiri Erdinç Yılmaz da “Her olaya gittiğimizde bir fazlasını görüyoruz. Şiddet sürekli artıyor. Ama bir adım geri atmayacağız, gazetecilik yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Eylemi takip ettiği sırada gözaltına alınan Evrensel muhabiri Meltem Akyol ise “Son dönemde mesleğimizi yapmaya çalışmanın yanına bir de şu eklendi: Biz alanda hepimiz birbirimizi kollamanın yollarını aramak eklendi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.