Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Enflasyon verileri açıklandı: Yıllık enflasyon TÜİK’e göre yüzde 73,5, ENAG’a göre yüzde 160,7

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre tüketici fiyatları (TÜFE) mayıs ayında yüzde 2,98 arttı. Nisan ayında yüzde 69,97 olan yıllık enflasyon ise yüzde 73,50’ye ulaştı. Bu oran 2002’den bu yana kaydedilen en yüksek enflasyon olarak kayda geçti. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise enflasyon mayıs ayında yüzde 5,46 artarken, bir yıllık artış yüzde 160,76 oldu.

Ulaştırma yüzde 107, gıda fiyatları yüzde 91 arttı

TÜİK’in açıkladığı istatistiklere göre son 12 ayda fiyatı en çok yükselen harcama bedeli ulaşım oldu. Ulaştırma fiyatları son bir yılda yüzde 107,62 arttı. Gıda ve alkolsüz içeceklerin fiyatlarında son bir yıldaki artış yüzde 91,63’e ulaşırken ev eşyalarındaki fiyat artışı da yüzde 82,08 ile tüketici enflasyon oranının üzerine çıktı.

Madde sepeti tablosu güncellenmedi

Öte yandan TÜİK, Mayıs 2022’ye ait “madde sepeti ve ortalama madde fiyatları” tablolarını ise güncellemedi. 409 ürünün aylık fiyat değişimlerini gösteren tabloda, son olarak Nisan 2022’ye ait veriler yer alıyor.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) da enflasyon istatistiklerini açıkladı. ENAG’a göre tüketici enflasyonu mayıs ayında yüzde 5,46 artarken, bir yıllık artış yüzde 160,76 oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.