Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (3 Haziran 2022): TÜİK ve ENAG mayıs ayı enflasyon verileri açıklandı | Enflasyon nasıl düşer?

Editör: Egemen Gök

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre tüketici fiyatları (TÜFE) mayıs ayında yüzde 2,98 arttı. Nisan ayında yüzde 69,97 olan yıllık enflasyon ise yüzde 73,50’ye ulaştı. Bu oran 2002’den bu yana kaydedilen en yüksek enflasyon olarak kayda geçti. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise enflasyon mayıs ayında yüzde 5,46 artarken, bir yıllık artış yüzde 160,76 oldu. Bugün mayıs ayı enflasyon verileri açıklandı ancak her enflasyon açıklamasında güncellenen madde fiyatları paylaşılmadı.

HDP’ye bu sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. 11 ilde düzenlenen operasyonda 42 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Moskova’nın Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesine “askeri bir operasyon” ismiyle bir savaş başlatmasının üzerinden 100 gün geçti.

Gülçin Karabağ’ın sunduğu “Güne Bakış”ta, Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Kamil Yılmaz ile mayıs ayı enflasyon verilerini konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.