Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği yayınlandı

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair ve Yönetmelik yürürlüğe girdi. 2000 yılında yürürlüğe giren ve değişikliklere uğrayan eski yönetmelik ise yürürlükten kaldırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre statüsü veya çalıştırma şekline bağlı olmaksızın ilk defa veya yeniden memuriyete ya da kamu görevine atanacaklar hakkında arşiv araştırması yapılacak.

Karara göre, kamu kurum ve kuruluşlarının gizlilik dereceli birim ve kısımlarında çalıştırılacak kamu personeli, Milli Savunma Bakanlığı teşkilatında, Genelkurmay Başkanlığı’nda çalıştırılacak kamu personeli, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çalıştırılacak kamu personeli, Jandarma Genel Komutanlığı’nda çalıştırılacak kamu personeli, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda çalıştırılacak kamu personeli, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’nda çalıştırılacak kamu personeli, ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde çalışacak personel, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışacak öğretmenler, üst kademe kamu yöneticileri için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması birlikte yapılacak.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında elde edilen bilgiler araştırmanın yapıldığı tarihten iki yıl sonra silinecek. Soruşturma ve araştırmayı MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile mahalli mülki idare amirleri yapabilecek.

Söz konusu karara buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.