Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hızlı ve Kısa Yorum (27): Suriye operasyonuna ABD ve Rusya’dan kırmızı ışık | Erdoğan neden ısrarlı? – Aydın Selcen yorumladı

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik olası operasyonuna ilişkin açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “Ankara’nın Suriye’de zaten sıkıntılı olan durumun tehlikeli bir şekilde kötüleşmesine yol açabilecek eylemlerden kaçınacağını umuyoruz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dün (2 Haziran) Vashington’daki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısında Türkiye’nin olası Suriye operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Blinken, böyle bir adımın bölgeyi riske atacağını söyledi. Türkiye’yi 2019 yılında ABD ile varılan mutabakata uymaya çağıran Blinken, olası bir operasyonla ilgili, “Bu, karşı olacağımız bir şeydir. Endişemiz, yeni herhangi bir askeri operasyonun bölgedeki istikrarı zayıflatması, kötü niyetli aktörlere istikrarsızlıktan yararlanma fırsatı yaratmasıdır” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün “Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz” açıklamasını yaptı.

Medyascope yorumcusu Aydın Selcen, olası Suriye operasyonunu ve Erdoğan’ın ısrarını değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.