Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi’nde Fenerbahçe Beko’nun rakibini beşinci maç belirleyecek: Galatasaray Nef, Anadolu Efes’i mağlup ederek seride durumu 2-2’ye getirdi

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan ING Basketbol Süper Ligi yarı final serisi dördüncü maçında, ev sahibi Galatasaray Nef, Anadolu Efes’i 86-81’lik skorla mağlup ederek seride durumu 2-2’ye getirdi. Finale çıkacak ekibin belli olacağı beşinci ve son maç cumartesi günü (4 Haziran) Anadolu Efes’in ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak. 

Müsabakaya Larkin ve Singleton’ın önderliğinde etkili bir başlangıç yapan Anadolu Efes, ilk periyodu 7 sayı farkla önde geçti. Dee Bost’un hücumda devreye girmesiyle farkı kapatan ve öne geçen Galatasaray Nef’e Micic ile yanıt veren Anadolu Efes, soyunma odasına 43-42 önde gitti.

İlk yarının ardından temposunu artıran ve taraftarının desteğini arkasına alan Galatasaray Nef, üçlük çizgisinin gerisinden isabet yüzdesini artırarak maçın final periyoduna 66-64 önde girdi. Karşılaşmanın final periyodunda da verimli hücum eden sarı-kırmızılılar, maçı 86-81 kazanarak seride durumu 2-2’ye getirdi.

Üç galibiyete ulaşan takımın finale yükseleceği serinin beşinci ve son maçı, 4 Haziran Cumartesi günü Anadolu Efes’in ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Karşılaşmada Galatasaray Nef adına Dee Bost 20 sayı ve  7 asist ile galibiyette önemli rol oynarken, Kerry Blackshear 18 sayı ve 5 ribaund, Maurice Ndour 12 sayı, Sadık Emir Kabaca 11 sayı ve Göksenin Köksal da 10 sayı ve 7 ribaund kaydetti. 

Anadolu Efes’te ise Vasilije Micic 23 sayı ve 5 ribaund, Shane Larkin 17 sayı ve 5 asist, Elijah Bryant 13 sayı ve 8 ribaund, Chris Singleton da 12 sayı ile mücadele etti. 

Galatasaray Nef tribünlerinin galibiyet sevinci:

Dee Bost’un galibiyeti getiren üçlüğü:

Shane Larkin-Tibor Pleiss ikilisi bildiğiniz gibi:

Buğrahan Tuncer-Bryant Dunston uyumu:

İkinci çeyrekte Dee Bost alev alıyor:

Maurice Ndour havayolları:

Chris Singleton çok kuvvetli:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.