Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ülkü Doğanay ve Gülçin Karabağ ile Sözün Özü (31): Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi açıklaması, RTÜK cezaları, anketler, enflasyon

Gezi olaylarının 9. yılında Gezi Parkı’nda anma yapmak isteyenlere polis müdahale etti. Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekilleri 15 Temmuz Köprüsü’nde Gezi Parkı olayları ile ilgili pankart açtı, polis milletvekillerine müdahale etti. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada Gezi eylemcilerine yönelik ağır sözler sarf etti. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, Erdoğan’ın sözleriyle ilgili RTÜK’e dilekçe verdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Taşçı’yı Twitter üzerinden cevapladı.

TÜİK mayıs ayı enflasyon oranını açıkladı. Buna göre enflasyon yıllık bazda yüzde 73,5’e yükseldi. Enflasyonda aylık artış oranı ise 2,8 olarak açıklandı. ENAG (Enflasyon Araştırma Grubu) ise enflasyonu mayısta yıllık yüzde 160,7 olarak duyurdu.

MetroPOLL Araştırma’nın “Nasıl bir Türkiye’de yaşamak istersiniz?”, KONDA Araştırma’nın ise, “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” soruları üzerinden yaptığı kamuoyu araştırmalarının sonuçları nasıl değerlendirilmeli?

Prof. Dr. Ülkü Doğanay ve Gülçin Karabağ haftanın ön plana çıkan siyasal başlıklarını değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.