Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (4 Haziran 2022): Suriye’ye operasyon olur mu? | Erdoğan neden ısrarlı?

Editör: Sahra Atila

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda Suriye’nin kuzeyine yeni bir askeri operasyon düzenleyeceklerinin sinyalini vermişti. 1 Haziran’da ise partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuşan Erdoğan, Tel Rıfat’ı ve Münbiç’i teröristlerden temizlediklerini belirterek, “Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç’i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız. Türkiye’nin bu meşru güvenlik adımlarına bakalım kimler destek verecek, kimler köstek olmaya çalışacak, göreceğiz” demişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova 2 Haziran’da yaptığı açıklamada, “Ankara’nın Suriye’de halihazırda zorlu olan koşulları daha da kötüleştirebilecek bir hamle yapmayacağını umuyoruz” dedi. Zaharova, “Suriye Arap Cumhuriyeti’nin meşru hükümetinin onayı olmadan atılacak böylesi bir adım Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü doğrudan ihlal edecektir. Suriye’deki gerilimin daha da tırmanmasına neden olacaktır” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da açıklamasında Türkiye’nin Suriye’ye yeni bir askeri operasyon düzenlemesinin bölgedeki riskleri artıracağını söylemişti.

Haber Hafta Sonu’nda bu akşam Hediye Levent ile olası Suriye operasyonu hakkında konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.