Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kütahya’nın Pınarları Bisiklet Festivali başladı

Kütahya’nın Pınarları Bisiklet Festivali başladı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden 130 bisikletli dört gün sürecek festivalde 160 kilometrelik parkurda pedal çevirecek.

Kütahya’nın Pınarları Bisiklet Festivali, 2-5 Haziran günleri arasında Göbel Termal Turizm Merkezi’nde düzenleniyor. İlk kez düzenlenen festivalde katılımcılar toplam 160 kilometrelik parkurda pedal çeviriyor. 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde bisikletliler, 56 kilometrelik Tados Dereli Rotası’nı takip etti.

Tavşanlı Doğa Sporları Kulübü Başkanı Cevdet Taşkıngül, “İlk gün 25 kilometrelik sembolik bir rotayı takip ederek şehir turu yaptık. Cuma, cumartesi günlerinde daha geniş katılımlı etkinlikler ve rotalar yapacağız. Pazar günü tekrar sembolik bir rota ile bitireceğiz. Amacımız, festivalin diğer yıllarda da devam etmesi” diye konuştu.

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden, farklı yaş gruplarından bisikletlilerin festivale olumlu tepkiler verdiğini söyleyen Taşkıngül, şöyle devam etti: “Edremit’ten 77 kilometre yol katederek Kütahya’ya gelen ve festivale katılan bir katılımcımız var. Kızıyla birlikte gelen 1933 doğumlu bir bisikletçimiz de var, 15 aylık bir bebek katılımcımız da. Tepecik’in mandalarını gören 55-60 yaşındaki insanlar çok şaşırdılar. Türkiye’de çeşitli bisiklet festivallerine katılmış insanlar olmalarına rağmen ‘Bu değişik ambiyansı ilk kez deneyimliyoruz’ dediler.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.