Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muharrem İnce’den Kılıçdaroğlu’na gönderme: “Biri ‘Demirtaş’ı hapse atın’, diğeri ‘Hapisten çıkaralım’ diyor, biz hâkim ve savcı değiliz”

Diyarbakır’da konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, “Demirtaş ve Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılın” sözleri üzerinden isim vermeden eleştirdi. İnce, “Bir genel başkan ‘Demirtaş’ı hapse atın’ diyor, diğeri ‘Yanımızda olun Demirtaş’ı hapisten çıkaralım’ diyor. Her ikisi de doğru değil. Biz hâkim ve savcı değiliz” diye konuştu.


“TÜİK’te yaşanan istifaların nedeni yargılanma korkusu”

Diyarbakır’a giden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partililer tarafından havalimanında konvoyla karşılandı. Kaldığı otelde basın toplantısı düzenleyen İnce, Türkiye’nin her yerinde hayat pahalılığı şikayeti ile karşılaştığını vurgulayarak, karpuz memleketi olan Diyarbakır’da karpuzun dilimle satıldığını ilk kez duyduğunu söyledi.

Açıklanan enflasyon rakamları üzerinden Türkiye İstatistik Kurumu’na yüklenen İnce, cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez kez TÜİK’te bu kadar görevden almaların yaşandığına dikkat çekti. TÜİK’teki istifalara değinen İnce, “İktidar değişikliğinden sonra halkı yanıltmak, yatırımı engellemek ve millete yalan söylemekten yargılanmaktan korkuyorlar. Bu Yunanistan’da yaşandı. Böyle yorumluyorum” dedi.

“Kimse kimseye sürtük diyemez”

Siyasi partilerin birbirinin düşmanı olmadığını ve savaşa girmediklerini sadece yarıştıklarını söyleyen İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi eylencilerine yönelik “sürtük” sözünü kullanmasına ilişkin, “Kimse kimseye sürtük diyemez. AKP’ye, Memleket Partisi’ne, CHP’ye, HDP’ye, MHP’ye, İYİ Parti’ye de oy verenler sürtük değildir. Erdoğan ne zaman tam küfürü sallayacak diye bekliyoruz. Türkiye’de yargı ve hukuk çökmüştür. Yargı iktidarın sopasıdır ve emrine girmiştir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’na: “Van’a gidip HDP’li, Trabzon’a gidip ülkücü oluyor”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu Van’da düzenlenen Belediye Başkanları Çalıştayı’ndaki “Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız” sözleri üzerinden eleştiren İnce, şöyle devam etti:

“Bir genel başkan Demirtaş hapse atmaktan bahsediyor, diğeri ‘Ben çıkaracağım’ diyor. İkisi de bunu diyemez. Van’da ‘Demirtaş’ın serbest kalmasını istiyorsun bizimle olacaksın’ diyor. Van’a gidip HDP’li, Trabzon’a gidip ülkücü oluyor. Biz ilkeli siyasetten yanayız, hâkim, savcı değiliz. Mahkeme kararlarına saygı duymuyorum. Biz ne tutuklatırız, ne serbest bırakırız. Bizim siyasetçi olarak görevimiz adil bir yargı düzeni kurmaktır. Memleket Partisi iktidarında bu memleketin kurumlarına güven duyacaksınız. Bizim derdimiz adil, tarafsız ve bağımsız bir yargı düzeni kurmaktır. Dokunulmazlıklarda sen (Kılıçdaroğlu) evet oyu verdin, şimdi ‘Demirtaş’ı serbest bırakacağız’ diyorsun. Ben partimi dinlemedim, ‘Yanlış yapıyorsun’ dedim genel başkana. Kılıçdaroğlu’na ‘Önce HDP’lileri sonra CHP’lileri hapse atarlar’ dedim. Kılıçdaroğlu, ‘HDP ile yan yana görünmek istemiyorum’ dedi. ‘Kürtler doğru söylüyor olamazlar mı?’ dedim. Ben ilkeli bir siyasetten yanayım. Bu memleketin bu iktidar ve muhalefetten kurtulması gerekir.”


Kayyum uygulamasına karşı olduğunu da belirten İnce, Memleket Partisi olarak sorunları büyük samimiyetle çözeceklerini, inandırıcı ve tutarlı olacaklarını söyledi. Şiddet ve terör olduğu zaman çözümün güçleşeceğini de vurgulayan Muharrem İnce, “Çözümün önündeki en büyük engel de şiddettir” dedi.
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede hayat pahalılığının gündeme gelip gelmediği ve Bahçeli’nin bu konu ile ilgili ne söylediği sorulunca, “Sayın Bahçeli’ye raporumuzu sunduk. Siyasi tartışma olmadı, ikili görüşmeyi açıklamak, daha fazla sohbeti aktarmak kendisinin izni olmadan doğru olmaz” diye konuştu.

“Bu iktidardan kurtulmamız lazım, düzgün değiştirelim altı ay sonra pişman olmayalım”

Toplumda herkesin birbiriyle küs olduğunu, Alevilerin haklarının yenildiğini ve bunların aslında Sünniler tarafından dile getirilmesi gerektiğini söyleyen İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu iktidardan kurtulmamız lazımdır, çözüm üretmiyor artık. Değiştirirken düzgün değiştirelim, altı ay sonra pişman olmayalım. Demirtaş yeniden cumhurbaşkanı adayı olursa tekrar Edirne’de diğer adaylar gibi kendisini ziyaret ederim. 2018’de CHP benim oylarıma sahip çıkmadı. Seçim güvenliği ile ilgili endişelerim var. Bana ‘Sandıklara sahip çıkmadın’ diyenler aptaldır, sandıklara ben değil, parti sahip çıkacaktı. 12 bin sandığa gözlemci koymadılar bugün de yine aynı durumda olduğunu düşünüyorum. Diyarbakır’da CHP bütün sandıkları koruyamayacak. Konya’da, Urfa’da, Maraş’ta koruyamadı. Bugün de aynı olduğunu tahmin ediyorum. Sandığa sahip çıkmayıp bana ‘Seçim gecesi neredeydin?’ diyenler gizli AKP’lilerdir. Onlar sandıklara sahip çıkmadılar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.