Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (5 Haziran 2022) – LGS: Değişen sınav sisteminin öğrenciler üzerindeki etkisi ve eğitimin kalitesi | Prof. Dr. Nejla Kurul değerlendirdi

Editör: Buket Topaktaş

1 milyon 236 bin öğrenci bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda ter döktü. Sınav, iki oturum halinde uygulandı. Sözel oturum, saat 9.30’da başladı ve öğrencilere Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. İkinci oturum ise saat 11.30’da başladı. Matematik ve Fen Bilimleri’nden toplam 40 sorunun yöneltildiği sayısal oturumda ise öğrencilere 80 dakika süre verildi. Türkiye’de sürekli değişen sınav sistemi öğrencileri nasıl etkiliyor, sınav sistemi Türkiye’nin eğitim kalitesi hakkında ne gösteriyor? Haber Hafta Sonu’nda bu akşam Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.