Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi yarı final serisi beşinci maç: Galatasaray Nef’i mağlup eden Anadolu Efes, finalde Fenerbahçe Beko’nun rakibi oldu

Anadolu Efes, ING Basketbol Süper Ligi yarı final serisi beşinci maçında Galatasaray Nef’i 104-77’lik skorla geçip finale yükseldi. Lacivert-beyazlılar, final serisinde Fenerbahçe Beko’nun rakibi oldu.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Anadolu Efes, Shane Larkin’in üç sayılık isabeti ile skoru 5-0’a getirdi. Sadık Emir Kabaca, Dee Bost ve Melo Trimble’ın üç sayılık isabetleri ile ritim bulan Galatasaray Nef 13-2’lik seri ile 13-7 üstünlüğü yakaladı. Anadolu Efes ise Bryant Dunston’ın elinden bulduğu üst üste 6 sayı ile skoru tekrar dengeleyerek 15-15’te eşitledi. Periyot kalan kısmında iki takım da karşılıklı sayılar buldu ve ilk çeyrek 26-26’lık eşitlikle geçildi. 

İkinci çeyrekte ise Anadolu Efes, Shane Larkin ve Chris Singleton’ın pota altından yaptığı üretimle farkı 7 sayıya kadar çıkarsa da, Galatasaray Sadık Emir Kabaca’ın 3-sayılık atış isabetleri ile farkı tekrar 1’e indirmeyi başardı. Periyodun sonlarında ise Shane Larkin oyuna ağırlığını koydu ve Anadolu Efes devreyi 51-42’lik üstünlükle kapatmayı başardı.

Üçüncü çeyreğe de hızlı başlayan Anadolu Efes, Shane Larkin ve Vasilije Micic’in 3-sayılık atışları ile farkı açtı. Skoru Anadolu Efes lehine 59-44’e getiren 3-sayılık atışı yaparken sakatlanan Vasilije Micic maça devam edemedi. Galatasaray Nef’in dış atışlarda yakaladığı problemleri de avantaja çeviren Anadolu Efes, periyodun sonlarında Dunston ve Larkin’in sayıları ile farkı açarak periyodu 81-53 önde kapattı.

Son çeyrekte ise Anadolu Efes, Galatasaray Nef’in farkı kapatma girişimlerine karşılık vererek karşılaşmadan 27 sayılık farkla 104-77 galip ayrıldı ve seriyi de 3-2’ye getirerek finale yükseldi. 

Anadolu Efes’te Shane Larkin 9/12 saha içi isabet yüzdesi ile 28 sayı, 4 ribaund ve 6 asistle karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Vasilije Micic ve Bryant Dunston 14’er sayı, Elijah Bryant 13 sayı ve 10 ribaund, Adrien Moermann ve Chris Singleton da 10’ar sayı kaydetti. Galatasaray Nef’te ise, Maurice Ndour 20 sayı ve 6 ribaund, Dee Bost 14 sayı, 5 ribaund ve 5 asist, Sadık Emir Kabaca 11 ve Romelo Trimble da 10 sayı ile mücadele etti.

Bryant Dunston, Shane Larkin’den aldığı pası kuvvetli bitiriyor:

Sadık Emir Kabaca yayın gerisinden çok isabetli oynuyor:

Melo Trimble ilk çeyrekte Galatasaray Nef’in skorunu yukarı çekiyor:

Yayın gerisinden 7/9 isabetle kusursuz maç çıkaran Shane Larkin üçüncü çeyreğin sonunda maçı koparıyor:

Karşılaşmanın özeti:

Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes’i karşı karşıya getirecek ING Basketbol Süper Ligi final serisinde ilk üç maçın programı ise şöyle:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler