Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gareth Bale’in sırtladığı Galler, 64 yıl sonra Dünya Kupası’nda

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri playoff finalinde Ukrayna’yı 1-0 mağlup eden Galler, 64 yıllık Dünya Kupası özlemine son verdi. 

Galler’den tarihi başarı

Avrupa kıtasından 2022 FIFA Dünya Kupası’na katılacak son ülke belli oldu. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Mart ayında oynanamayan ve Haziran ayına ertelenen play-off finalinde Galler ile Ukrayna kozlarını paylaştı. 

Galler’in sahasında oynanan karşılaşmada ev sahibi, güçlü rakibini Andriy Yarmelenko’nun kendi kalesine attığı gol ile 1-0 mağlup etti. Dünyaca ünlü yıldız futbolcu Gareth Bale’in sırtladığı Galler, böylelikle 64 yıllık Dünya Kupası özlemine son vermiş oldu. 

1958’den bu yana ilk kez bir Dünya Kupası’nda boy gösterecek olan Galler, B Grubu’nda İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İran ile mücadele edecek. 

Galler’in Dünya Kupası biletini aldığı Ukrayna karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=x0T7O1li1TU

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.