Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA final serisinde ikinci maç: Golden State Warriors, Boston Celtics’i mağlup ederek durumu eşitledi

Golden State Warriors’un sahasında oynanan NBA final serisi ikinci maçında ev sahibi ekip, Boston Celtics’i 107-88 mağlup ederek seride durumu 1-1’e getirdi.

Golden State Warriors, Boston’a “Dur” dedi

Boston Celtics, Chase Center’ın ev sahipliğinde oynanan karşılaşmaya çok hızlı başladı. Andrew Wiggins üstünden oyun kurmaya çalışan Golden State’i hataya zorlayan Boston, Jaylen Brown liderliğinde öne geçti. Serinin ilk maçına damga vuran Brown, ikinci maçın sadece ilk iki dakikalık bölümünde takımına dokuz sayılık katkı sağladı. 

Jaylen Brown’un maçın ilk dakikalarındaki performansı:

Karşılaşmanın ilk dakikalarında Stephen Curry ve Klay Thompson’dan istediği verimi alamayan Golden State Warriors, bu bölümde Draymond Green’in etkili performansı ile maça tutundu. Hem savunmada hem de hücümda fark yaratan Green, aynı zamanda Boston potasına sürekli penetre ederek Jason Tatum’un iki faule ulaşmasını sağladı. Öte yandan Chase Center, Garry Payton’ın oyuna girmesi ile ayağa kalktı. 3 Mayıs’taki Memphis maçında sakatlanan ve 10 maç kaçıran Payton, parkeye adım atıp Golden State savunmasına direnç kattı. 

Garry Payton’ın sakatlığının ardından parkelere döndüğü anlar:

İlk periyodun ortalarından itibaren savunmada sertliği artıran Golden State Warriors, Boston Celtics’i top kayıplarına zorladı. Stephen Curry’nin de ritmini bulması ile 20-8’lik seri yakalayan ev sahibi, farkı eritti ve ilk periyodu 31-30 önde tamamladı. Boston Celtics’in ilk periyotta yaptığı yedi top kaybı ise farkın kapanmasının en büyük nedeniydi. 

Stephen Curry’nin ilk periyodu kapatan basketi:

İkinci periyotta savunmalar sertleşti. Üçlükleri ile hücumda ön plana çıkan Jayson Tatum, aynı zamanda yaptığı top kayıpları ile dikkat çekti. Öte yandan Golden Statte Warriors’ta sonradan oyuna dahil olan Bjelica, bulduğu kısıtlı zamanda Boston potasına dört sayı bıraktı. Klay Thompson ve Jordan Poole ise maça korkunç başladı. Üst üste dört blok yiyen Poole, hücumda felaket bir maç çıkarırken; Thompson bu bölümde 7’de 1 saha içi isabeti ile hayal kırıklığı yarattı. Krizi ise Steve Kerr’in molası çözdü. Golden State, molanın ardından Curry’nin önderliğinde 10-0’lık seri yakalamayı başardı. 

10-0’lık seri yiyen Boston Celtics’de dümene Jayson Tatum geçti. İkinci periyodun sonlarına doğru sorumluluk almaya başlayan Tatum, toplam 7’de 5 üçlük attığı bu bölümde takımını oyunda tuttu. Büyük mücadeleye sahne olan ilk devre, Golden State’in 52-50 üstünlüğü ile sona erdi. Öte yandan Al Horford’ın iki periyot boyunca bir kez bile top kullanmadığı Boston Celtics’de top kaybı sayısı, ilk devre sonunda 11’e çıktı. 

Jason Tatum’un Golden State potasına yolladığı beşinci üçlük:

Golden State Warriors, karşılaşmanın üçüncü periyoduna klasik başlangıcını yaptı. Savunma sertliğini artıran ev sahibi, ilk bölümde Boston Celtics’i sürklase etti ve 13-2’lik seri yakaladı. Celtics’in ilk dört dakikada faul hakkını doldurması da Golden State’in ekmeğine yağ sürdü. Steve Kerr’in ekibi, sürekli potaya penetre ederek rahat basketler buldu. Marcus Smart’ın ise üçüncü periyot bitmeden dörtlemesi, Boston Celtics koçu Ime Udoka’nın elini kolunu bağladı. 

Stephen Curry’nin nefis üçlüğü:

Rol oyuncularından istediği katkıyı alamayan Boston Celtics, üçüncü periyotta tamamen dağıldı. Stephen Curry’nin akılalmaz üçlükleri ile 19-2’lik seri yakalayıp taraftarlarını havaya sokan Golden State Warriors, final periyotuna 84-64 önde girdi. 

Stephen Curry’nin mesafe tanımadığı an:

Jordan Pool’dan sevgilerle:

Boston Celtics, Jordan Pool’un orta sahadan attığı üçlüğün ardından oyunu bıraktı. Dördüncü periyodun başlaması ile maça havlu atan Boston, potasında kolay basketler görmeye devam etti. Koç Ike Udoka ise as oyuncularını kenara alarak sakatlık riskini önleyip üçüncü maçı düşünmeyi tercih etti. Yedek oyuncuların parkede yer aldığı son periyotta heyecan seviyesi düşük kaldı.  

Golden State Warriors’un sahasında oynanan NBA final serisi ikinci maçında ev sahibi ekip, Boston Celtics’i 107-88 mağlup ederek seride durumu 1-1’e getirdi. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Stephen Curry, Golden State Warriors’a galibiyeti getiren isim oldu. Curry, 32 dakika süre aldığı karşılaşmada Boston Celtics potasına 29 sayı bıraktı. Jordan Poole, takımına 17 sayılık katkı yaparken; Draymond Green ise 9 sayı, 5 ribaund ve 7 asistlik performansı ile fark yarattı. Öte yandan Boston Celtics’de 9’da 6 üç sayı isabeti ile oynayan Jason Tatum’un 28 sayısı, galibiyet için yeterli olmadı. Boston’ın aldığı mağlubiyetin en büyük sebebi ise top kayıpları oldu. Udoko’nın ekibi, maç boyunca 18 top kaybı yaparken; Golden Statte Warriors’dan sadece beş top çalabildi. 

Serinin üçüncü karşılaşması çarşamba gecesi (8 Haziran) Boston Celtics’in ev sahipliğinde TD Garden’da oynanacak. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.