Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Real Valladolid’in büyük hissedarı “Fenomen” Ronaldo, taraftarlarına verdiği sözü tuttu: Brezilyalı efsane, bisikleti ile 500 kilometrelik yolculuğa başladı

Real Valladolid, bir yıllık aranın ardından La Liga’ya döndü. Valladolid’in büyük hissedarı Ronaldo “Fenomen” Nazario ise takımının lige dönmesi durumunda taraftarlarına verdiği “bisikleti ile 500 kilometre yol katetme” sözü için harekete geçti. 

Ronaldo Nazario’nun destansı yolculuğu başladı

2018 yılında Real Valladolid’in yüzde 51’lik hissesini satın alan Ronaldo Nazario, takımının geçen yıl küme düşmesine engel olamamıştı. Brezilyalı efsane, Valladolid’in bir alt ligin yolunu tutmasının ardından taraftarlarına takımı lige çıkaracağını ve kutlama amacıyla Valladolid’den Santiago de Compostela’ya uzanan rotada bisiklet süreceği sözünü verdi. 

İspanya’nın köklü kulüplerinden Real Valladolid, sahasında Huesca’yı 3-0 mağlup ederek bir yıllık aranın ardından LaLiga’ya dönmeyi başardı. Valladolid’in başarısı, gözlerin Ronaldo Nazario’ya dönmesine neden oldu. Verdiği sözü tutmak için kolları sıvayan Ronaldo ise dün (5 Haziran) bisikleti ile 500 kilometre yol katedeceği amansız yolculuğuna başladı. Brezilyalı kulüp sahibi, yolculuğuna başlamadan önce yaptığı açıklamada “La Liga’ya geri dönersek El Camino de Santiago’yu (Yolculuğun adı) yapacağıma söz vermiştim. Koşamadığım için bisikletle yapacağım. Eşim ve ben, Valladolid’den ayrılacağız ve bisikletle Santiago de Compostela’ya gideceğiz” ifadelerini kullandı. Ronaldo Nazario, sözlerini “Fiziksel olarak acı çekeceğimi biliyorum ama bu unutulmaz bir deneyim olacak” diyerek noktaladı. 

Dünya futbol tarihinin yetiştirdiği en büyük yıldızlardan “Fenomen” lakaplı Ronaldo Nazario, Barcelona ve Real Madrid dahil olmak üzere Avrupa’nın birçok büyük kulübünde boy gösterdiği kariyerine iki Dünya Kupası sığdırmayı başardı. Çocukluk kulübü Cruzeiro’da da hisseleri bulunan Ronaldo, 18 yıllık futbolculuk kariyerini 2011 yılında sonlandırdı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.