Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Roland Garros 2022 sona erdi: “Toprak Kortun Kralı” 14. kez Rafael Nadal

126. Fransa Açık Tenis Turnuvası ya da bilinen adıyla Roland Garros’ta tek erkekler finalinde Casper Ruud’u setlerde 3-0 mağlup eden Rafael Nadal 14. kez mutlu sona ulaştı.

“Toprak Kortun Kralı” lakaplı Rafael Nadal, kariyerinde ilk kez Grand Slam finaline çıkma başarısı gösteren Norveçli Casper Ruud karşısında baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı kazandı. İspanyol tenisçi kariyerinin 22. Grand Slam şampiyonluğunu elde ederken, Roland Garros’ta da 14. zaferini elde etti. Toplam Grand Slam sayısında ise Nadal, 20’şer Grand Slam zaferi bulunan Novak Djokovic ve Roger Federer ile arasındaki farkı ikiye çıkardı.

Dünya 8 numarası Casper Ruud ise finale kadar çok iyi performanslar göstererek kendisi adına çok önemli başarıya imza atmış oldu. Altyapı eğitimini Rafa Nadal Academy’den alarak profesyonel bir tenisçi olan Ruud için kariyerindeki ilk finalde yetiştiği akademinin sahibi ile karşı karşıya gelmesi de onun için başka bir gurur kaynağıydı. 

Karşılaşmanın ilk setinde, Rafael Nadal, Casper Ruud’un ilk servisini kırarak maça başlarken Ruud da Nadal’ın servisini kırarak cevap verdi. Ancak tekrar servis kırma başarısı gösteren Rafael Nadal üstünlüğü eline aldı ve 51 dakika süren ilk setten 6-3 galip ayrılmayı başardı.

İkinci sette ise, servis kırarak başlayan ve 3-1 öne geçen Casper Ruud olurken, Rafael Nadal üst üste üç kez rakibinin servisini kırarak, 57 dakika süren bu seti de 6-3 kazandı.  

Üçüncü ve son sette ise, ilk iki sette elde ettiği psikolojik ve fiziksel üstünlükle hakim olan Rafael Nadal seti 6-0 bitirerek karşılaşmadan da 3-0 galip ayrıldı.

22 Grand Slam’li Rafael Nadal:

Rafael Nadal, Casper Ruud’un drop shot’ını cezalandırıyor:

Karşılaşmanın özeti:

Rafael Nadal’a şampiyonluğu getiren sayı:

Rafael Nadal tenis kariyeri hakkında da “savaşmaya devam edeceğini” açıkladı.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.