Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (29): Gençler Erdoğan ve Kılıçdaroğlu hakkında ne düşünüyor?

Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Ahmet Cavlak, İstanbul Topkapı Üniversitesi İnternet ve Ağ Teknolojileri Bölümü öğrencisi Ekrem Doğan, Beykent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü öğrencisi Baran Yalçınkaya ve Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü öğrencisi Nevzat Taşçı, Erdoğan’ın Gezi Parkı protestolarına ilişkin söylemlerini, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık sinyallerini ve 3 Temmuz’daki altılı masa buluşmasında adayın açıklanıp açıklanmayacağını tartıştı.

“Edilen hakareti sahiplenmek yanlış bir tepki”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi Parkı protestocularına yönelik kullandığı “sürtük” kelimesine dair konuşan Nevzat Taşçı, bu ifadenin Erdoğan’ın kendi kitlesi tarafından da tepkiye yol açacağını düşündüğünü dile getirdi. Kullanılan kelime ile protestolar zamanında kullanılan “çapulcu” kelimesini karşılaştıran Baran Yalçınkaya ise iki kelimeyi farklı değerlendirmek gerektiğini düşünüyor: “Gezi zamanında çapulcu kelimesini sahiplenmek bence güzel bir reaksiyondu ancak bugün edilen hakareti sahiplenmek bence yanlış bir tepki.” Ekrem Doğan ise Erdoğan’ın bu kelimeyi kullanmasının kendi tabanı tarafından fazla olumsuz bir reaksiyona yol açmayacağını öngörüyor.

“Erdoğan’ın karşısında görmek istediği aday Kılıçdaroğlu”

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun birbirlerine karşılıklı sorular sormasını yorumlayan Baran Yalçınkaya, “Normal bir ülkede muhalefet iktidara soru yöneltir, bizde ise iktidar muhalefete soru yöneltiyor. Siyasi atmosferi boğuyorlar” dedi. Ahmet Cavlak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef almasının temel sebebinin, Kılıçdaroğlu’nu en kolay rakibi olarak görmesi olduğunu düşünüyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmayacağını düşünen Ekrem Doğan ise, “Kılıçdaroğlu temiz ve düzgün bir siyasetçi ve oy veririm ancak seçimi kazanamaz” dedi.

“3 Temmuz’da aday sadece erken seçim ilan edilirse açıklanmalı”

3 Temmuz’da yapılacak altılı masa buluşması hakkında konuşan Baran Yalçınkaya, “Erken seçimin açıklandığı bir senaryoda adayın bu buluşma sonrası açıklanmasını doğru buluyorum ancak Kemal Kılıçdaroğlu aday olsun istemem” dedi. Erken seçimin olmayacağı bir senaryo hakkında konuşan Ahmet Cavlak ise, muhalefetin adayının olabilecek en geç zamanda açıklanması gerektiğini düşünüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.