Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ELIAMEP-Medyascope Medya Serisi’nin üçüncü webinarı yayınlandı

Dimitris Tsarouhas moderatörlüğünde düzenlenen ELIMED-Medyascope Medya Serisi’nin üçüncü webinarında, “Türkiye’de Toplumsal Yaşamda Kadının Rolü” konusu Nilgün Arısan Eralp, Dr. Leyla Şen ve Dr. Alice Evans tarafından tartışıldı.

Center for Applied Turkey Studies (CATS) tarafından oluşturulan ve Mercator Vakfı ile Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ELIMED webinar dizisinin planlanan yedi bölümünden üçüncüsü, 7 Haziran’da Medyascope YouTube kanalında yayınlandı.

Virginia Teknoloji Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümlerinde konuk öğretim görevlisi Dimitris Tsarouhas, Türkiye’de cinsiyet eşitliği hakkında bazı istatistikler paylaştı ve Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında en düşük cinsiyet eşitliğine sahip ülke olduğunun altını çizerek sözü Nilgün Arısan Eralp’e bıraktı. 

TEPAV AB Araştırmaları Merkezi Direktörü Nilgün Arısan Eralp, Türkiye’de kadınların sivil hayata katılımının istikrarlı bir düşüş sergilediğini belirtti. Eralp’e göre bu gidişatta en büyük rolü Türkiye’nin giderek artan otoriter yönetimi oynuyor.

Kalkınma Uzmanı Dr. Leyla Şen ise çalıştığı kooperatiflerden edindiği saha gözlemlerini aktardı ve koronavirüs salgınının kadın yoksulluğunda ciddi bir artışa sebep olduğunun altını çizdi. Şen, kadınların onurlu bir yaşam sürmek ve çalışmak için büyük bir arzu duyduğunu belirtti.

Türkiye’nin istihdam yoğunluklu ekonomik büyüme zamanlarında kadınların işgücüne katılımının arttığını hatırlatan King’s College London Öğretim Üyesi Dr. Alice Evans ise toplumsal normların da bu hususta salgın kadar önemli rol oynadığına dikkat çekti.

ELIMED webinar dizisinin önceki bölümünde, medya ve demokratik gerileme konu alınmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.