Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

LeBron James’in koleksiyon kartı açık artırmaya çıkıyor – Kobe Bryant’ın, ilk sezonunda giydiği Los Angeles Lakers forması açık artırmada satıldı

NBA’de Los Angeles Lakers forması giyen yıldız basketbolcu LeBron James’in müzayedeye çıkacak “Holy Grail” (Kutsal Kase) koleksiyon kartının 6 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor. Helikopter kazasında hayatını kaybeden efsane basketbolcu Kobe Bryant’ın NBA’deki ilk sezonunda giydiği Los Angeles Lakers forması ise açık artırmada 2 milyon 735 bin dolara alıcı buldu.

LeBron James’in koleksiyon kartından rekor gelir bekleniyor

NBA’de 18 kez All-Star seçilen Los Angeles Lakers’ın yıldız basketbolcusu LeBron James’in yer aldığı tek sayılı bir kart olan “Triple Logoman” kartı, açık artırmaya çıkmaya hazırlanıyor. Dünyaca ünlü İtalyan şirketi Panini tarafından 2020-21 “Kusursuz” koleksiyonunun bir parçası olarak çıkarılan kart, James’in Cleveland Cavaliers, Miami Heat ve Los Angeles Lakers’da giydiği formalardan alınan yamaları içeriyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) menşeli spor ve eğlence firması Goldin Sports Marketing & Licensing’in yönetim kurulu başkanı Ken Goldin, Reuters’a verdiği demeçte LeBron James’in merakla beklenen koleksiyon kartı hakkında konuştu. Söz konusu kartı spor koleksiyonlarının “Kutsal Kâse”si olarak adlandıran Godlin, tarihe geçecek bir satışa imza atacaklarına inanıyor. Godlin’e göre LebRon James’in kartı, Honus Wagner’in T-206 beyzbol kartı için ödenen 6,6 milyon doları aşarak en pahalı spor ticaret kartı rekorunu kıracak. 

James’in çaylak sezonundan kalma nadir bulunan bir oyuncu kartı, geçen yıl düzenlenen açık artırmada 5,2 milyon dolara alıcı bulmuştu. James’in “Holy Grail” (Kutsal Kase) koleksiyon kartı ise yarın (8 Haziran) görücüye çıkarken alıcılar 25 Haziran’a dek tekliflerini sunabilecek. 

Kobe Bryant’ın çaylak sezonunda giydiği formasına servet ödendi

2020 yılında helikopter kazasında hayatını kaybeden efsane basketbolcu Kobe Bryant’ın NBA’deki ilk sezonunda giydiği Los Angeles Lakers forması, sahibini buldu. SCP Auctions müzayede evinin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Bryant’ın NBA’e adım attığı 1996-97 sezonunda, iki playoff maçı da dahil giydiği forma, 2 milyon 735 milyon dolar karşılığında satıldı.

Lakers ile 5 NBA şampiyonluğu yaşayan Kobe Bryant, kariyerinde 18 kez all-star seçilmiş, 2008’de normal sezonun, 2009 ve 2010’da ise final serisinin en değerli oyuncusu ödülünü almıştı.

Kaynak: Reuters

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler