Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mevlana İdris Zengin yaşamını yitirdi

Video: Şair ve yazar Mevlana İdris Zengin, son yolculuğuna uğurlandı | Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan taziye

Şair ve yazar Mevlana İdris Zengin, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. Kalp rahatsızlığı geçiren 56 yaşındaki Zengin, bir süredir Kahramanmaraş’taki bir hastanede yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Zengin’in vefat haberini kardeşi Salih Zengin, sosyal medya hesabından duyurdu:

“Ah, yazmak ne zormuş! Müslüman, insan, şair, yazar ve çocukların dostu, sevgili abim Mevlâna İdris bu gece K.Maraş’ta tedavi gördüğü hastanede Rabbine kavuştu. Allah’ım onu meleklerle karşılayıp cennet bahçelerinde ağırlasın. Acımız tarifsiz.. Hepimizin başı sağolsun. Dua, dua, dua!”

Mevlana İdris Zengin kimdir?

Zengin, 1966 yılında Kahramanmaraş-Andırın’da doğdu. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Şiir, hikaye ve denemeleri dergi ve gazetelerde yayımlandı, çocuk edebiyatı dalında birçok kitap kaleme aldı. Karar gazetesindeki köşesinde uzun süre kültür ve sanat alanında yazılar kaleme aldı.

Mevlana İdris Zengin’in “Çınçınlı Masal Sokağı”, “Dondurmalı Matematik”, “Hayal Dükkanı”, “Korku Dükkanı”, “Ütüsüz Ayakkabılar”, “Sufi ile Pufi”, “Tuhaf Adamlar” gibi eserleri bulunuyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.