Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Top Gun: Maverick”in yapımcısına telif hakkı davası

Koronavirüs salgını nedeniyle gösterimi iki kez erteledikten sonra 27 Mayıs’ta vizyona giren “Top Gun: Maverick” filminin yapımcısı Paramount Pictures’a telif hakkı ihlali gerekçesiyle dava açıldı.

“Top Guns” isimli makalesi ile 1986 yapımı Top Gun’a ilham veren İsrailli yazar Ehud Yonay’ın ailesi, serinin devam filmi “Top Gun: Maverick”in yapımcısı Paramount Pictures’a telif hakkı davası açtı.

Ehud’un eşi Shosh ve oğlu Yuval Yonay tarafından pazartesi günü (6 Haziran) Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Los Angeles Federal Mahkemesi’nde açılan davanın dilekçesinde, ilk film için alınan sürenin geçerliliğinin dolduğunu ve yeniden bir telif hakkı alınmadığı belirtildi. 2020’de telif hakkı süresinin dolduğunu belirten Shosh ve Yuval Yonay, Paramount’tan, “Top Gun: Maverick”ten elde edilen kazançların yanı sıra tazminat da talep etti.

Paramount Pictures ise iddiaların doğru olmadığını belirtti ve davaya itiraz edeceklerini açıkladı. Şirket konu ile ilgili açıklamasında, “Bu iddialar yersizdir ve kendimizi güçlü bir şekilde savunacağız” dedi.

Derleyen: Berkcan Tuner

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.