Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da 16 gazeteci gözaltına alındı, dosyaya kısıtlama kararı getirildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında bu sabah (8 Haziran) saatlerinde birçok gazetecinin evine baskınlar düzenlendi. Aralarında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Serdar Altan ile Mezopotamya Haber Ajansı editörü Aziz Oruç’un da bulunduğu 16 gazeteci gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “PKK-KCK medya yapılanması” soruşturması kapsamında bu sabah çok sayıda gazetecinin evine baskın düzenlendi.

Soruşturma kapsamında Dicle Fırat Gazeteciler Cemiyeti Eş Başkanı Serdar Altan, Mezopotamya Haber Ajansı editörü Aziz Oruç, Jinnews müdürü Safiye Alagaş, ajansın editörü Gülşen Koçuk, gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Berivan Karatoprak, Esmer Tunç, Neşe Toprak ve Zeynel Abidin Bulut gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamnında Feynaz Koçuk İstanbul’da gözaltına alındı.

Jinnews’e baskın

Gözaltına alınan gazetecilerin evlerinde aramalar yapılırken, Jinnews’in Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki bürosuna da eşzamanlı baskın düzenlendi.

Dosyaya kısıtlama getirildi

Diyarbakır’da gözaltına alınan gazetecilerin dosyasına kısıtlama kararı getirildi. Avukatların talep ettiği mahkeme kararı ise “arama ve gözaltı faaliyeti devam ettiği” gerekçesiyle reddedildi.

Basın örgütlerinden tepki

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.