Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TED ve KONDA’nın araştırması yarın açıklanıyor

Türk Eğitim Derneği (TED), yaklaşan genel seçimlerde eğitim vaatlerinin yurttaşların seçim tercihlerini ne kadar etkilediğine ilişkin “Siyasi Partilerin Eğitim Vaatlerinin Seçmen Tercihlerindeki Rolü Araştırması” gerçekleştirdi. KONDA Araştırma ve Danışmanlık Şirketi ve TED bünyesindeki TEDMEM aracılığıyla yürütülen araştırmanın sonuçları yarın (9 Haziran) kamuoyu ile paylaşılacak. 

Türk Eğitim Derneği (TED), “Seçimin kaderi eğitim vaatlerine mi bağlı” sorusundan yola çıkarak, “Siyasi Partilerin Eğitim Vaatlerinin Seçmen Tercihlerindeki Rolü Araştırması”nı yaptı. 

KONDA Araştırma ve Danışmanlık Şirketi ile TED bünyesinde yer alan TEDMEM’in işbirliğiyle yütütülen araştırmada, siyasi partilerin eğitim vaatleri ile seçmenin oy verme davranışları arasında ilişki kuruldu. Yaklaşık üç bin kişi ile yapılan görüşmelerde, “Siyasetin öncelik vermesi beklenen konular arasında ‘eğitim’ hangi sıralamada gelmektedir?” , “Seçmen eğitim sistemini nasıl notlandırmaktadır?”, “Seçmenin siyasi partilerden eğitimle ilgili beklentileri nelerdir?” ve “Seçmenin oy tercihini değiştirebilecek eğitim vaatleri nelerdir?” soruları yöneltildi.  

Araştırmanın sonuçları TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu tarafından yarın İstanbul’da açıklanacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.