Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TGS’den RTÜK önünde protesto: “İstediğiniz tek sesli basını yaratamayacaksınız”

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) objektifliğini tamamen kaybettiğini belirterek muhalif televizyon kanallarına verilen para cezalarını RTÜK binası önünde protesto etti. 

Açıklamayı sendika adına okuyan TGS Ankara Şube Başkanı Esra Koçak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını paylaşan televizyon kanallarına ceza verilmesini eleştirerek şunları söyledi: “Sayın Kılıçdaroğlu’nun sunduğu belgeler dünyanın her yerinde haberdi. Bu haberin halkla paylaşılmasının bedeli cezalandırılmak oldu. RTÜK, basın tarihine geçecek bir sansüre imza attı.”

RTÜK’e seslenilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Buradan uyarıyoruz. Verdiğiniz kararlar yasalara aykırıdır. Ana muhalefet partisi konuştu diye olmayan yaptırımlar uygulayanlar iktidar partisi konuştu diye var olan yasayı uygulamadılar. Bu bir abluka. Ancak biz bu ablukayı kıracağız, istediğiniz tek sesli basını yaratamayacaksınız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.