Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Uluslar Ligi: Almanya ile İngiltere yenişemedi – Nazi selamı veren ve kamuya açık alanda tuvaletini yapan İngiliz taraftarlar tutuklandı

UEFA Uluslar Ligi’nde heyecan devam ediyor. Gecenin maçında Almanya ile İngiltere karşı karşıya gelirken müsabakaya bir grup İngiliz taraftarların Nazi selamı vermesi damga vurdu. 

Almanya ile İngiltere yenişemedi

UEFA Uluslar Ligi’nde heyecan, dün (7 Haziran) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Gecenin maçında Almanya ile İngiltere kozlarını paylaştı. Almanya’nın Münih şehrindeki Allianz Arena’da oynanan müsabakada puanlar paylaşıldı. Panzerler’in golünü Jonas Hoffmann atarken İngiltere’nin golünü ise Harry Kane penaltıdan kaydetti. 

Grubun diğer maçında ise İtalya ile Macaristan kozlarını paylaştı. İtalya, rakibini Nicolo Barella ve Lorenzo Pellegrini’nin attığı goller ile 2-1 mağlup ederek puanını 6’ya yükseltti ve grupta liderlik koltuğuna oturdu. 

Almanya-İngiltere karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=X4NsvvHrAQ4

Nazi selamı veren İngiliz taraftarlar tutuklandı

Almanya-İngiltere karşılaşmasına bir grup İngiliz taraftarların Nazi selamı vermesi damgasını vurdu. İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate’in maç öncesinde taraftarlarına verdiği “Sakin olun” mesajı fayda etmedi. Kötü şöhretleri ile bilinen İngiliz taraftarlar, Almanya’da adeta terör estirdi. Bir videoda Nazi selamı verdikleri tespit edilen üç İngiliz taraftar, Alman polisi tarafından tutuklandı. Ayrıca kamuya açık alanda tuvaletini yaptığı tespit edilen dört İngiliz taraftar da güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. 

Öte yandan The Guardian‘ın haberine göre; Münih’in Frauenplatz meydanında 30-40 kişilik bir İngiliz grup, Alman polisini sokak kavgasına davet etti. Stadyumun çevresinde yer alan birçok kafe ve bar ise maç günü kepenk kapattı.  

Kaynak: The Guardian

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.