Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Uluslar Ligi: Türkiye, Litvanya’ya gol olup yağdı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi C Grubu ikinci maçında Litvanya’yı Doğukan Sinik (2), Serdar Dursun (2), Yunus Akgün ve Halil Dervişoğlu’nun golleri ile 6-0 mağlup etti. 

Türkiye, Litvanya’yı rahat geçti

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi C Grubu ikinci maçında Litvanya ile kozlarını paylaştı. Başkent Vilnius’taki LFF Stadı’nda oynanan mücadelede Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Novak Simovic düdük çaldı. 

Faroe Adaları’nı 4-0 yenerek grubuna galibiyet ile başlayan Ay-Yıldızlılar, Litvanya karşısında da zorlanmadı. Türkiye, güçsüz rakibini Doğukan Sinik (2), Serdar Dursun (2), Yunus Akgün ve Halil Dervişoğlu’nun golleri ile 6-0 mağlup etti. 

Maça ise Antalyasporlu Doğukan Sinik’in performansı damga vurdu. Daha önce İtalya ile oynanan hazırlık maçında 12 dakika oynayan, Faroe Adaları maçında ise ikinci yarı oyuna giren Doğukan, ilk 11’de başladığı üçüncü maçta iki gol birden kaydetti.

Öte yandan Türkiye, Alman teknik adam Stefan Kuntz yönetiminde dokuzuncu maçına Litvanya karşısında çıktı. Milli takım, Kuntz ile çıktığı sekiz maçta beş galibiyet, bir beraberlik ve iki mağlubiyet yaşarken, rakip fileleri 24 kez havalandırıp, kalesinde dokuz gol gördü. 

Grubun diğer maçında Lüksemburg, deplasmanda Faroe Adaları’nı 1-0 mağlup etti. Türkiye, grubun üçüncü hafta maçında cumartesi günü (11 Haziran) deplasmanda Lüksemburg ile kozlarını paylaşacak. Litvanya ise Faroe Adaları deplasmanına konuk olacak.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.