Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener Sakarya’da | Erdoğan’ın “sürtük” sözlerine tepki yağdı: “Kadınların ahı yakacak”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Sakarya gezisinde “sürtük” tartışması yeniden gündeme geldi. Vatandaşlara seslenen Akşener, “Az kaldı, Allah’ın izni, sizin teveccühünüzle bütün bu dertleri çözeceğiz” dedi. “‘Hakkımı istiyorum’ demeni engellemek için ne vatan hainliğimiz kalmış…” diye devam eden Akşener’in sözlerini tamamlamak isteyen bir vatandaş, İYİ Parti liderine “Sürtük olan biz olmuşuz” diyerek seslendi.

“Kadınların ahı yakacak!”

Vatandaşların, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “sürtük” sözlerini yuhalaması üzerine Akşener, “Hayır! Biz orada olmayacağız, biz oralara düşmeyeceğiz. Ne olacak biliyor musunuz? Bakın, Burdur’daki yazmalı, ağzı oruçlu bir ablamızın söylediği bir söz var, ‘Sayın Erdoğan bize sürtük dedi, benim ağzım oruçlu’ dedi, ‘14 yaşımda evlendim, kocamın yüzünden başka kimseyi görmedim, Allah’ın dışında da kimseye biat etmedim. Ben sürtük değilim, bize sürtük diyemezsin’ dedi. İşte, o ablanın ahı, bizim gibi kadınların ahı yakacak” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Erdoğan, 1 Haziran günü AKP’nin TBMM grup toplantısında konuşmuş ve Gezi’nin yıl dönümüne de değinmişti.

Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerini şu sözlerle nitelemişti:

“Tarihimize Gezi olayları adıyla bir ihanet, utanç, vandallık vesikası olarak geçen hadiselerin dokuzuncu yılındayız. Olaylar Gezi Parkı’nda birkaç ağacın kesildiği iddiasıyla alevlendirilmişti. Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım bir anda Türkiye’nin hükümetini hedef alan bir kalkışmaya dönüşmüştü. Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nin içinde bu teröristler bira kutularıyla camiinin içini pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük. Bunlar böyle. Kamu binalarının, belediye otobüslerinin, sokakların yakıldığı Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu biz biliyoruz. Bay Kemal de oradaydı. Bunlar terör sevicileri.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.