Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çekmeköy’deki yıkım için protestolar sürüyor: Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, vatandaş yıkımı protesto ederken başka bir parkta fotoğraf paylaştı

İstanbul’un Çekmeköy ilçesindeki AKP’li belediyenin, Mehmet Akif Mahallesi’nde yer alan parkı yıkmak için harekete geçmesinin ardından vatandaşlar, dün (8 Haziran) parkın önünde kararı protesto etmek amacıyla toplanmıştı. Bugün (9 Haziran) ise Çekmeköy belediye binası önünde toplanan Çekmeköy halkı ve dayanışmak için orada bulunan yurttaşlar, çeşitli siyasi partilerden temsilciler ve dernekler, parkın yıkımının durdurulması için Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’a çağrıda bulundu. Çağrıyı yanıtsız bırakan Ahmet Poyraz, protesonun devam ettiği saatlerde Çekmeköy’ün başka bir parkında vatandaşları ziyaret ederek fotoğraf çekti.

Haber: Ali Deniz Çakır & Baran Yalçınkaya


Çekmeköy Belediyesi, ilçenin en büyük ikinci parkını yapılaşmaya açtı. Vatandaşların tepkisiyle 7 Haziran’da durdurulan yıkım çalışmaları dün sabah (8 Haziran) saat 05:00’te yeniden başladı. Mahalle sakinlerinin dün  (8 Haziran)  olay yerinde yıkımı protesto ederken bugün (9 Haziran) ise Çekmeköy belediye binasının önünde toplandı. Basın duyurusu başlamadan önce  Çekmeköy belediye binasının önünde toplanan vatandaşlar, sloganlar ile yıkım kararını protesto etti. Saat 13:00’te başlayan basın duyurusu gerçekleştiren mahalle sakinleri Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ı istifaya çağırdı. Çekmeköy halkı belediye binasının önündeki basın duyurusunun bitişinin ardından yıkım aşamasında olan parkın önüne giderek protestolarına devam etti. Vatandaş protestolarına devam ederken Ahmet Poyraz’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım tepki topladı. Protestolar sırasında farklı bir parkta vatandaşlar ile buluşan Ahmet Poyraz, ‘’İstanbul’un nefesi Çekmeköyümüzün yemyeşil parklarında piknik yapan, dinlenen, güneşli güzel havanın tadını çıkartan hemşerimizle bir aradayız.’ dedi.

‘’Ahmet Poyraz’a teşekkür ediyorum, bizim yapamadığımızı bir günde başardı’’

Mahalle sakinlerinin yaptığı basın duyurusunda konuşan Meryem Canverdi, iki ay önce yıkım projesinin haberini almasıyla yetkililere ve çoğu siyasi partiye ulaşmaya çalıştı. Yeterince sesini duyuramadığını düşünen Canverdi, 8 Haziran günü sabah 05.00’te iş makinelerinin parka girişiyle bir şekilde sesinin duyurulduğunu düşünüyor. Yıkıma şahit olan Canverdi, alana girerek iş makinelerini durdurmaya çalıştı ve böylece sosyal medyada sesini daha rahat duyurabildi. İhalenin verildiği Ekşioğlu Yapı Sanayi A.Ş.’nin ruhsatının olmadığını vurgulayan Canverdi, ‘’Kazı çalışması başlatmak için bir ruhsata ihtiyaç var fakat Türkiye’de her olayda olduğu gibi, bu da oldu bittiye getirildi.’ dedi. Konuşmasının sonunda ironi yoluyla Çekmeköy Belediye Başkanı’na teşekkür eden Meryem Canverdi, basın duyurusunun ardından Ahmet Poyraz’ı belediye binasının önüne şu sözlerle davet etti:

‘’Biz doğruyu öğrenmek istiyoruz. Lütfen siz çıkın ve bize doğruyu gösterin, yanlışımız varsa onu da görelim.’’

Mahalle sakinlerinin düzenlediği basın toplantısında konuşan Akademisyen Abbas Karakaya, basın toplantısının ardından Medyascope’a konuştu.

‘’Çekmeköy Belediyesi yeşil gördüğü her alanı betona çeviriyor’’

Abbas Karakaya Mehmet Akif Mahallesi’nde yıkım çalışmaları başlatılan parka müdahale etmeyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ı şu sözler ile eleştirdi:

‘’Çekmeköy Belediyesi yeşil gördüğü her alanı betona çeviriyor. Çocuklarımızın oyun oynayabileceği bir alan neredeyse kalmadı.”

Çekmeköy Belediyesi’nin 2020 yılında yayınladığı dört senelik stratejik planı işaret eden Abbas Karakaya, Ahmet Poyraz ve çalışma arkadaşlarınca yayınlanan stratejik planda aktif yeşil alanın genişletilmesinin vaat edildiğini ve bu vaatlerin tamamen tersinin uygulandığını dile getirdi. Yıkım çalışması yapılan parkın sadece yeşil alan olarak değil, deprem toplanma alanı olarak da kullanıldığını ifade eden Karakaya, ‘’1999 depreminde insanlar yıkım sonrası burada sabahladılar, bizim burayı bırakmamız mümkün değil.’ dedi.

Yapılan protestoların başarılı olacağını düşündüğünü aktaran Karakaya, daha önce Çekmeköy Fibalife sitesinin karşısında yapılması planlanan benzin istasyonunun, tepkiler sonucu inşa kararının iptal edildiğini altını çizdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.