Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dirimart’tan yeni sergi: “Would you still love me if I painted parrots all day?”

Dirimart, küratörlüğünü Anissa Touati ve Marc-Olivier Wahler’in üstlendiği “Would you still love me if I painted parrots all day?” (“Gün boyu papağan resmi yapsam yine beni sever miydin?”) isimli karma sergiye ev sahipliği yapıyor. Yurtiçinden ve yurtdışından altı sanatçıyı ağırlayan sergi, kapılarını 3 Temmuz 2022 tarihine kadar açık tutacak.

Çağdaş sanata odaklanan sanat galerisi Dirimart, “Would you still love me if I painted parrots all day?” başlıklı grup sergisini ziyaretçilerle buluşturdu. 8 Haziran Çarşamba günü kapılarını açan sergide, eserler Fransız küratör Anissa Touati ve İsviçreli küratör Marc-Olivier Wahler’in düzenlemesiyle bir araya getirildi.

Sergide, yurtiçinden ve yurtdışından altı sanatçının farklı disiplinlerden işleri yer alıyor. Georgina Gratrix, Özlem Günyol & Mustafa Kunt, Zsófia Keresztes, Güçlü Öztekin, Ugo Rondinone ve Fahrelnissa Zeid’in çalışmalarını aynı mekanda görme imkanı sunan sergi, 3 Temmuz’a kadar kapılarını açık tutacak.

Marc-Olivier Wahler, Georgina Gratrix, Anissa Touati

Sergiyi, küratörler Anissa Touati ve Marc-Olivier Wahler ile konuştuk.

Bir dönem sanat fuarı Contemporary Istanbul’un sanat yönetmenliğini yaptığından bahseden Anissa Touati, Marc-Olivier Wahler ile uzun zamandır tanıştıklarını anlatarak, “sergide birlikte çalışmak için Wahler’i kendisinin davet ettiğini” söyledi:

“Oliver ile ben birbirimizi yaklaşık 15 yıldır tanıyoruz. Birlikte çalışmaya alışığız ve daha önce dünyanın başka yerlerinde başka sergilerde de beraber çalıştık.”

Çağdaş sanat alanında işler üreten Türk ve yabancı sanatçıları bir araya getirme isteğiyle hareket ettiklerini söyleyen Touati, sergi için önce sanatçı Georgina Gratrix’i davet ettiklerini ve sanatçının üretim pratiğine odaklanan monografisinde yer alan bir sözün serginin adına ilham verdiğini anlattı:

“Sanatçının son çıkan monografi kitabına bakınırken, kitaptaki bir papağan resminin altında ‘Would you still love me if I painted parrots all day?’ yazısını gördüm. Bu cümleyi görür görmez hoşuma gitti ve arkadaşlarımı arayarak sergide kullanmayı önerdim. Onlar da bu fikri beğenerek, kabul etti.”

Sergi için davet edecekleri isimlere galeriyle birlikte çalışan sanatçılardan başladıklarını anlatan Marc-Olivier Wahler, “farklı yaş gruplarından sanatçıları bir araya getirmeye özen gösterdiklerine” değinerek işlerin tamamen takım çalışmasıyla ilerlediğini belirtti.

Wahler, galerideki bronz balıklardan oluşan kırk yedi heykellik yerleştirmeyi göstererek, alanını gördüğünde birçok şeyin kafalarında belirdiğini anlattı:

“Sergide enstalasyon işleri yer alan Ugo Rondinone ile görüşmeye başlayarak, ‘bu alanın eserler için uygun olduğuna’ karar verdik.”

Anissa Touati, daha önce 7 Ekim 2021–7 Kasım 2021 tarihleri arasında Dirimart’ta düzenlenen “U’upa a Hina” başlıklı grup sergisinde küratörlük yapsa da Marc-Olivier Wahler’in galerideki ilk sergisi. Wahler, Anissa Touati ile çalışmaktan çok memnun olduğuna değinerek, onun sayesinde tanıştığı sanatçılar için kendisine teşekkür etti:

“Benim yaptığımdan daha fazla araştırma yapıyor ve onun sayesinde birçok sanatçıyla tanıştım. O, her zaman en iyi sanatçıları buluyor. Mesela Zsófia Keresztes ve Georgina Gratrix ile onun aracılığıyla tanıştım.”

Wahler’in sergide yer alan işler arasından seçtiği eser, Touati aracılığıyla tanıdığı sanatçı Zsófia Keresztes’e ait.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.