Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (9 Haziran) partisinin İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda 2023’teki seçimlerde Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı.

“Ya adaylığını ya da adayını açıkla”

Millet İttifakı’nın adayını soran Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Şimdi buradan, milletvekili seçildiği İzmir’den aynı davetimi bir kez daha yapıyorum. Artık kaçak güreşmeyi bırak Bay Kemal. İpe un sermekten, lafla peynir gemisini yürütmeye çalışmaktan vazgeç. Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremezsin. Yüreğin varsa, cesaretin varsa ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla” diye seslendi.

Erdoğan, seçimlerin olağan tarihte yapılacağını da söyledi: “Ha bire ‘Seçim tarihi belli olsun’ diyorsun. İşte söylüyorum, seçim önümüzdeki yıl haziran ayının ortasında yapılacak.”

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Siyaset hem yürek hem samimiyet işidir. Bu soruma cevap vermezsen hem yüreksiz hem samimiyetsizsindir demektir. Ürktüğün, çekindiğin, korktuğun bir durum varsa onu da çık açıkça söyle. Şayet diyet borcundan dolayı birileri seni tehdit ediyorsa bu ülkenin polisi, savcısı, hâkimi var onlar gereğini yapacaklardır.

Şayet kökeninden, meşrebinden, kimliğinden dolayı birileri sana aba altından sopa gösteriyorsa çaresi var. AK Parti Türkiye’si tüm bu sorunları aşmış, tüm ayrımcılığa son vermiş herkesin eşit vatandaşlığını garanti altına almış bir ülkedir. Bu ülkede kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyiz. Her mazlumun mağdurun yanında olduğu gibi senin de yanında dimdik dururuz bay Kemal.

Yeter ki sen aday ol. Türk siyasetinin eski Türkiye bakiyesi önyargılarla gölgelenmesine kesinlikle rıza göstermeyiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.