Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA final serisi: Boston Celtics’in, Golden State Warriors’ı yendiği üçüncü maça Jaylen Brown ve Jayson Tatum imzası

Boston Celtics, TD Garden’da oynanan NBA final serisi üçüncü maçında, konuk ettiği Golden State Warriors’ı 116-100’lük skorla mağlup ederek seride 2-1 öne geçti. Karşılaşmaya damga vuran Jaylen Brown ve Jayson Tatum ikilisinin performanslarını sizler için derledik.

Jaylen Brown önderliğinde karşılaşmaya hızlı başlayan Boston Celtics maçın ilk dakikalarında Brown’ın kaydettiği iki üç sayılık atış isabeti ile 10-2’lik üstünlüğü yakaladı. Periyodun devamında da iyi başlangıcının etkisiyle etkili oyununu sürdüren Jaylen Brown ilk çeyrek 6/9 saha içi isabetle 17 sayı kaydederken, takımının da çeyreği 33-22’lik üstünlükle kapatmasında başrol oynayan isim olarak öne çıktı.

Jaylen Brown’ın kusursuz ilk çeyrek performansı:

Öte yandan ilk çeyrekte etkili bir performans ortaya koyamayan ve yalnızca 3 sayı kaydeden Jayson Tatum ise, ikinci çeyrekte bulduğu 8 sayı ile takımının farkı korumasını sağladı. Ayrıca asist noktasında da ilk yarıda ürettiği 5 asist ile takımını iyi organize eden Tatum, ikinci çeyrekte Brown’ın 5 sayıda kalmasına rağmen takımının üstünlüğü korumasındaki en önemli faktör oldu. İlk yarı sona erdiğinde Jaylen Brown’ın 22 sayı ve 6 ribaund, Jayson Tatum’ın ise 11 sayı ve 5 asistlik performansları Boston Celtics’in devreyi 12 sayılık üstünlükle kapatmasını sağladı.

Jayson Tatum’ın ikinci çeyrekte kaydettiği basketler:


İkinci yarıda ise, Jaylen Brown yalnızca 5 sayı üretirken, 15 sayı üreterek takımını bitiş düdüğüne önde taşımayı başaran Jayson Tatum ön plana çıktı. 

Jayson Tatum’ın fişi çeken turnikesi:

Karşılaşmayı Jaylen Brown 27 sayı, 9 ribaund ve 5 asist, Jayson Tatum da 26 sayı, 6 ribaund ve 9 asist ile noktalarken Boston Celtics’i şampiyonluğa bir adım daha yaklaştırdılar. 

Boston Celtics’in iki yıldızı karşılaşmadaki performansları ile, iki farklı alanda da NBA tarihine girmeyi başardılar:

Brown ve Tatum, birlikte 25’er sayı barajını açan 25 yaş altı ilk Celtics oyuncuları olurken, 25 sayı/ 5 ribaund / 5 asist barajını geçen dördüncü Celtics ikilisi olarak tarihe geçtiler

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.