Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “Herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı göstermeyi temel kural edinmeyi vaat ediyorum”

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin bir değişime, dönüşüme ihtiyacı var. Ben size değişimi, dönüşümü, herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı göstermeyi temel kural edinmeyi vaat ediyorum. Benim temel hedefim bu. Beraber yaşayacağız, birlikte yaşayacağız, bütün güzellikleri birlikte paylaşacağız. Bütün hedefim bu. Bu hedefi gerçekleştireceğiz” dedi.

“Siyaset, toplumun sorunlarını çözme sanatıdır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen CHP Ankara İl Başkanlığı üye katılım töreninde konuştu. 2018’den sonra büyük sorunlar yaşadığını, herkesin geleceğe kaygıyla baktığını vurgulayan Kılıçaroğlu, şunları söyledi:

“Sorumluluk taşıyan herkes, şu soruyu kendine soruyor: ‘Ne olacak bu memleketin hali?’ diye. Fakiri daha fakir, zengini daha zengin oldu. İşsizlik diz boyu. Pek çok sorunumuz var. Benim hayatım, sizlerin yaşadığı şekilde geçti. Aynı hayatı bir şekilde paylaştık. Öyle çok varlıklı aileden gelen birisi değilim. Ama bütün felsefem, inancım, çalışmam şu: ‘Bu memlekette hiçbir ayrım olmaksızın, hepimizin huzur içinde yaşaması; her ailenin, her evin huzuru olursa aslında hepimiz huzur içinde yaşarız.’ Siyaset, halka hizmet etme sanatıdır. Siyaset, toplumun sorunlarını çözme sanatıdır. Siyaset, düzgün insanların işidir. Siyaset yapan bir kişinin zenginleşme şansı yoktur, köşeyi dönme şansı yoktur. Siyaset, halka adanmışlıktır.

Değerlerimizi, kimliğimizi, yaşam tarzımızı korumak zorundayız ve siyaset kurumu da ona saygı göstermek zorunda. Siyaset kurumunun görevi; herkesin geliri olsun, herkesin işi olsun, herkes çocuğunu güzel bir okula göndersin, iyi bir sağlık sistemi olsun, caddemiz olsun, parkımız olsun, yolumuz olsun, Türkiye’nin itibarı olsun, Türkiye zenginleşsin, hiç fakir olmasın bu memlekette… Siyasetin konusu budur. Biz şimdi bu konuları bir tarafa bıraktık; başladık birisinin kimliğini, birisinin inancını, birisinin yaşam tarzını sorgulamaya. Dolayısıyla Türkiye kamplaştı. Çok kamplaştı. Neredeyse birbirimize farklı gözlerle bakmaya başladık. Bizde güzel bir laf vardır. ‘Komşu, komşunun külüne muhtaçtır’ diye. Biz komşularımızla geçinemez noktaya geldik siyaset yüzünden. Türkiye’yi buradan çekip çıkarmak istiyorum. Buradan Türkiye çıkmalı. Herkes komşusuyla huzur içince gezmeli, eğlenmeli, çocuğunu parka götürmeli, şehirler beton ormanı olmamalı. Şehirde ağaç olmalı, şehirde park olmalı, şehirde güzellikler olmalı. Her yerde siyaset, halkına hizmet etmeli. Bütün hedefim bu, bütün amacım bu. Beraberiz, birlikteyiz, aynı dertleri paylaşıyoruz. Dolayısıyla, dertlerimizi paylaşacağız, sevinçlerimizi de paylaşacağız. Çocuklarımızın daha güzel bir Türkiye’de yaşamasını isteyeceğiz.”

“Kim haksızlığa uğramışsa ben onun yanındayım”

Ordu’da gençlerle bir araya geldiğini, gençlerin umutsuz ve mutsuz olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Onlar bizim evlatlarımız. Bizim evlatlarımızın burada çalışması lazım. Burada üretmesi lazım. Burada kazanması lazım. Türkiye’nin bir değişime ihtiyacı var, bir dönüşüme ihtiyacı var. Ben size değişimi, dönüşümü, beraber yaşamayı, birlikte yaşamayı, herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı göstermeyi temel kural edinmeyi vaat ediyorum. Benim temel hedefim bu, beraber yaşayacağız, birlikte yaşayacağız bütün güzellikleri birlikte paylaşacağız. Bütün hedefim bu, bu hedefi gerçekleştireceğiz. Hak, hukuk, adalet… Kim haksızlığa uğramışsa ben mutlaka onun yanındayım. Eğer haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansa, kim haksızlığa uğruyorsa, onun yanında olmak zorundasınız. Bazen hapishanelerde olan, gerçekten haksız yere yatan, mahkeme kararları uygulanmayan insanlar var, yazıktır, günahtır.

“Asla yılmadım, yılmaya da niyetim yok”

Türkiye’de hak, hukuk ve adaletin kalmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

En çok saldırıların bana olduğunu bilmenizi isterim. Bölücü terör örgütü bana saldırdı, Çubuk’ta linç girişimi oldu, bir şehit cenazesinde yine İstanbul’da üzerime tabanca mermisi atıldı, tehdit edildim… Ama inanmanızı isterim asla yılmadım ve yılmaya da niyetim yoktur. Çünkü ben ülkemi seviyorum, insanımı seviyorum, insanıma hizmet etmek istiyorum. Siyasete girdiğim gün malvarlığımı internet siteme koydum, ‘Benim malvarlığım budur’ dedim. Hepsi alnımın teriyle kazandığım mal varlığı. Dolayısıyla malvarlığımı gizlemek, vatandaş duymasın, öyle bir derdim yok. Bizim yanlışımız, eksiğimiz, hatamız olabilir rahatlıkla söyleyin, biz hatadan ders çıkarmasını bilen insanlarız, hata insana özgü bir kavramdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.