Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Putin kendisini Büyük Petro’ya benzetti: “Geri almak ve güçlendirmek bizim sorumluluğumuz”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg’u inşa eden eski Rus Çarı Büyük Petro ile kendisi arasında bir benzerlik kurdu. Putin, “Geri almak ve güçlendirmek bizim sorumluluğumuz” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski Rus Çarı Büyük Petro’nun doğumunun 350. yılında açılan sergide bir grup genç girişimci ile bir araya geldi. Putin, kendi attığı adımları Büyük Petro’nun 18. yüzyılda İsveç ile devam eden savaşta Baltık kıyısını ele geçirmesi ile kıyasladı:

“Herkes Büyük Petro’nun İsveç ile savaş halinde olduğunu ve onlardan toprak kapmaya çalıştığını düşündü. Ancak Büyük Petro kimsenin elinden bir şey almadı, Rusya’nın olanı geri aldı.”

Büyük Petro

Putin, Petro’nun St. Petersburg’u kurduğunda ve Rus İmparatorluğu’nun başkenti ilan ettiğinde Avrupa ülkelerinin şehrin bulunduğu toprakların Rus İmparatorluğu’na ait olduğunu kabul etmediklerini söyledi.

“Geri almak ve güçlendirmek bizim sorumluluğumuz”

Putin sözlerine şöyle devam etti:

“Görünüşe göre Rusya’ya ait olanı geri almak ve ülkeyi güçlendirmek de bize düştü. Büyük Petro gibi temel değerlerimizin ve varlığımızın temelini oluşturduğu gerçeğinden yola çıkarsak, karşı karşıya olduğumuz görevlerde kesinlikle başarılı olacağız.”

Büyük Petro, 1682 ile 1725 yılları arasında 43 yıl tahtta kalmıştı.

Derleyen: Berkcan Tuner

Kaynak: The Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.