Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TFF başkan adaylığı için dokuz başvuru: Adaylar arasında politik isimler de yer alıyor

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 16 Haziran’da yapılacak başkanlık seçimleri için aday başvuruları sona erdi. TFF, başkanlık için dokuz ismin adaylığının kabul edildiğini açıkladı. 

Dokuz isim başkanlık için aday

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 16 Haziran’da yapılacak başkanlık seçimleri için aday başvuruları sona erdi. TFF’nin resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre başkanlık için dokuz ismin adaylığı kabul edildi. TFF’nin açıklaması şöyle:

“Türkiye Futbol Federasyonu’nun 16 Haziran 2022 tarihinde yapılacak Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu için adaylık başvuruları TFF Statüsü’nün 38. maddesi hükümleri kapsamında, 09 Haziran 2022 tarihinde sona erdi. TFF Başkan Adaylığı için TFF Statüsü’nün 38. maddesinde belirtilen yeterlilik şartları ve başvuru belgelerinin incelenerek değerlendirme yetkisi Genel Kurul Divan Kurulu’na ait olmak üzere, genel kurulda başkan adayı olmak için TFF Genel Sekreterliği’ne başvuran kişiler soyadı sırasına göre aşağıda belirtilmiştir:

1. Ufuk Akçekaya

2. Ramazan Ataş

3. Mehmet Büyükekşi

4. Gökhan Kızıltan

5. Sedat Olca

6. Hayati Özgül

7. Ayhan Sağaltıcı

8. Cemal Tarancı

9. Hüseyin Yangın”

Mehmet Büyükekşi kimdir?

Mehmet Büyükekşi, 1961 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olan Büyükekşi daha sonra Marmara Üniversitesi’nde ve İngiltere’de İşletme ve İngilizce dil eğitimi aldı. Halihazırda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı olan Büyükekşi, bir dönem Gaziantep FK başkanlığı görevinde de bulundu.

Büyükekşi’nin görev aldığı kurumlar:

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı

Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyesi

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Üyesi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyesi

DEİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve DEİK İcra Kurulu Üyesi

İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Üyesi

B20 Yürütme Kurulu Üyesi

Ziylan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği

Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Yönetim Kurulu Üyeliği

Beş yıl (TİM) Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliği

Sekiz yıl (İSO) İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği

Altı yıl (TÜRDEV) Türkiye Deri Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği

TOBB-BİS Organize Sanayi ve Teknoloji Bölgeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği

TOBTİM Uluslararası Ticaret Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği

Turkish Do&Co Yönetim Kurulu Üyeliği

Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Yönetim Kurulu Üyeliği

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanlığı

2000-2006 İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkanlığı

1997-2008 yılları arasında Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Kurumu ve Eğitim Vakfı (TASEV) Kurucu Başkanlığı 

Ufuk Akçekaya kimdir?

Ufuk Akçekaya – Oktay Derelioğlu

Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya, Fatih Sultan Mehmet Türbesi ziyaretinde ellerini arkadan bağladığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu CİMER’e kendisinin şikayet ettiği iddiası ile gündeme gelmişti. İmamoğlu hakkında inceleme başlatılmasına neden olan şikayeti Akçekaya’nın yapmadığı ise kısa süre içinde CİMER tarafından kamuoyuna açıklanmıştı. 

Aslen Elazığlı bir öğretmen olan Ufuk Akçekaya, 2018 yılının Ekim ayında Tokat’a gelerek burada Beykent Okullarını açtı. Kısa bir süre sonra da Tokatspor’un borçlarını üstlenerek kulübü dernek statüsünden çıkarıp anonim şirkete dönüştürdü. Akçekaya, bir dönem teknik direktörlüğe Oktay Derelioğlu’nu getirerek ülke çapında ses getirdi. Ancak siyasete de oldukça meraklı olan Akçekaya, Kırıkkaleli olmasına rağmen Boğaziçi Üniversitesi’nin tartışılan rektörü Melih Bulu’yu da ziyaret ederek 60 numaralı takım formasını hediye etti. Öte yandan başkan olduğu yıl 2. Lig’de mücadele eden Tokatspor, amatör kümeye düşmekten kurtulamadı. 

Ufuk Akçekaya, 2021 yılının Nisan ayında ise sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında AKP’li Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile bazı iş insanlarına, “Ya bana 3 milyon dolar verirsiniz ya sigara fabrikasının yerine ortak edersiniz ya altınızdaki arabayı verirsiniz ya da sizi sokağa çıkamaz ederim” diyerek Tokatspor için para istemişti.  

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler